Vulin: Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena

Izvor: RTS, 08.Apr.2020, 15:04

Vulin: Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena

Vojska Srbije je veliki oslonac svakog građanina Republike Srbije. Pomažemo u borbi protiv kobidovirusa ali nikada ne zaboravljamo da je naša osnovna funkcija da čuvamo svoju zemlju i da naša borbena gotovost bude na najvišem mogućem nivou,istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike 72. brigade za specijalne operacije na osnovnoj snajperskoj obuci u rejonu Šapca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kako je istakao ministar odbrane, čak ni virus kovid nije uspeo da umanji borbenu gotovost naše vojske.


"Mi se svakodnevno pripremamo, obučavamo, radimo da jednog dana, kada i ova pošast prođe, budemo u potpunosti spremni da zaštitimo našu zemlju. Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena", -naglasio je ministar Vulin.
Kako je istakao major Ivan German, polaznici osnovne snajperske obuke se biraju u svojim matičnim jedinicama tako što se dobrovoljno prijavljuju i taj princip dobrovoljnosti je veoma važan. Uz to, kako je dodao major German, moraju da budu odlični strelci i odlično fizički pripremljeni.
"Osnovna snajperska obuka traje tri nedelje, tokom kojih se realizuje oko 25 gađanja pripremnih i jedinačnih bojnih, i završna taktička vežba sa bojnim gađanjem „Upotreba snajperskih parova u rešavanju talačke situacije". Završna vežba traje tri dana tokom kojih treba da prođu 50 kilometara kondicionog marša pod opterećenjem uz rešavanje taktičkih zadataka, a poslednjeg dana ocenjuje se gađanje svakog snajperskog para",  naglasio je major German.
Govoreći o obuci on je istakao da su rezultati do sada bili odlični i izrazio očekivanje da će i završna vežba biti na istom nivou.
Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.
 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Vulin: Borbena gotovost Vojske Srbije nije umanjena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020

" Vojska Srbije je veliki oslonac svakog građanina Republike Srbije. Pomažemo u borbi protiv virusa kovid, ali nikada ne zaboravljamo da je naša osnovna funkcija da čuvamo svoju zemlju i da naša borbena gotovost bude na najvišem mogućem nivou – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.