Vučić sa vojnim vrhom; Vojska ostvarila značajan napredak u 2021.(VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 03:58

Vučić sa vojnim vrhom; Vojska ostvarila značajan napredak u 2021.(VIDEO)

Predsednik Republike Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Domu garde sastanku vojnog vrha na kome će biti predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu.

Predstavljanje analize je težišna aktivnost Vojske Srbije u januaru kojoj uvek prisustvuju kolegijum ministra odbrane i kolegijum načlenika Generalštaba VS.

Predsednika Vučića u Topčideru je dočekala postrojena Garda Vojske Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Stefanović: Vojska ostvarila značajan napredak u 2021.

Prošla godina je prva godina posle dosta vremena u kojoj imamo veći priliv oficira, podoficira i profesionalnnih vojnika kao i vojnika na dobrovoljnom odsluženjeu vojnog roka od njihovog odlaska, a nabavili smo i veliku količinu oružja, opreme koji su nedostajali vojsci, izjavio je danas ministar odbrane Nebojša Stefanović.

On je to izjavio nakon predstavljanja rezultata analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stefanović je rekao da Vojska svakog dana dostiže nove sposobnosti i najavio da će ove godine biti značajne nabavke naoružanja i opreme, ali i novih stanova za pripadnike VS.

Ministar odbrane je podstio da će od ovog meseca svi zaposleni u VS i Ministarstvu odbrane dobiti povećanje plata od osam odsti i dodao kako će Ministarstvo iz sopsrtvenih sredstava obezbediti dodatno povećanje plata od 10 odsto priradnika Garde koji izvode veoma složene i obimne zadatke.

On je zahvalio na podršci predsedniku Srbije Vučiću bez čije pomoći ne bi bilo moguće opremanje VS značajnim nedostajućim sredstvima i opremom, ali i svima u Generalštabu i Ministarstvu koji su svojim angažmanom doprineli napretku sistema odbrane.

"Srbija nije nikome pretnja. Naoružava se u obimu koji je potreban jedinicama da odbrane Srbiju. Ne trkamo se ni sa kim, nego se naoružavamo samo onoliko koliko je potrebno da se odbrani zemlja. Da je ranije ulagano više, sada ne bismo morali toliko da ulažemo da bismo nadoknadili propušteno", istakao je Stefanović odgovaraajući na komentre o naoružavanju srpske vojske.

On je upitao zašto Hrvatske kao članica NATO daje milijardu evra za kupovinu savremenih lovačkih aviona rafal, i protiv koga namerava da ih upotrebi.

Sastanku, koji je održan u Domu Garde u Topčideru, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsednici skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove Aleksandar Marković i za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, te direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Nismo razgovarali o vojnom roku, prvo šira rasprava

Ministar odbrane izjavio je da na današnjem sastanku nije bilo reči o mogućem ponovnom uvođenju redovnog vojnog roka.

"Nismo razgovarali o tome, jer smo rekli da želimo da se prvo završi javna rasprava, da se na najširim forumima u zemlji razgovara o tome", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje da li je bilo reči o vraćanju služenja redovnog vojnog roka.

Prema rečima ministra, Generalštab Vojske Srbije ima svoj stav, Ministarstvo odbrane će imati svoj i struka će, takođe, imati priliku da se izjasni i iskaže svoj stav, nakon čega će se procenjivati svi efekti.

"Nakon toga ćemo to izneti kao stav Vlade Srbije pred Skupštinu ili ga nećemo iznostiti, ali na ovom sastanku nismo razgovarali o tome", rekao je Stefanović.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽAN SASTANAK PRED VUČIĆEM: Predsednik Srbije danas na predstavljanju rezultata Vojske u 2021. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022

Sastanak će biti održan u Domu Garde na Topčideru..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sastanku na kojem će biti predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu..., saopšteno je iz službe za saradnju s medijima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić prisustvovao sastanku; Stižu oklopna vozila, haubica... VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 19.Jan.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je predstavljanju rezultata analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021...Predstavljanje analize je težišna aktivnost Vojske Srbije u januaru kojoj uvek prisustvuju kolegijum ministra odbrane i kolegijum načelnika...

Nastavak na B92...

Vučić na sastanku na kome su predstavljeni rezultati analize stanja i sposobnosti VS za 2021.

Izvor: Beta Video, 19.Jan.2022

BEOGRAD - U Domu Garde danas je održan sastanak na kom su predstavljeni rezultati analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu. Prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.