Vučić: Tražićemo povratak vojske na Kosovo

Izvor: Beta, 10.Dec.2022, 20:56

Vučić: Tražićemo povratak vojske na Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa Vladom Srbije usaglašen tekst kojim će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 uputiti zahtev komandi Kfora da obezbedi rasporedjivanje pripadnika srpske vojske i policije na Kosovu.Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Vlada tu odluka doneti u ponedeljak ili utorak, a potom uputiti Kforu.On je pročitao deo Rezolucije 1244 u kojem je navedeno da će odredjenom broju pripadnika vojske i policije Srbije biti omogućeno da se vrate na Kosovo."Mi nikakvih iluzija nemamo da će oni to prihvatiti. Naći će bezbroj razloga da kažu da to nije potrebno", rekao je Vičić i naveo da će država nastaviti da traži nove pravne poteze.Kako je dodao, Srbija će tražiti povratak vojske i policije kako niko ne bi rekao da to nikad nije traženo i da nijedna vlada nije smela to da traži jer zna da će uslediti hibridni rat protiv nje.Vučić je na konferenciji za novinare takodje najavio da će šef diplomatije Ivica Dačić i premijerka Ana Brnabić saopštiti koje su zemlje povukle priznanje Kosova, pošto prištinska strana ne poštuju ni Vašingtonski ni Briselski sporazum.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Tražićemo povratak vojske na Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa Vladom Srbije usaglašen tekst kojim će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 uputiti zahtev komandi Kfora da obezbedi rasporedjivanje pripadnika srpske vojske i policije na Kosovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ISTORIJSKI TRENUTAK ZA SRBIJU: Vučić prvi predsednik koji je posle 1999. javno zatražio povratak naše vojske na KiM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022

Jedan političar u Srbiji se prvi put od 1999. godine usudio da zatraži povratak do 1.000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju u skladu sa Rezolucijom 1244 i to je predsednik Aleksandar Vučić!..Predsednik Srbije je večeras javno i direktno, pred očima celokupne domaće i svetske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dačić: Isterujemo stvari na čistac po pitanju Rezolucije 1244

Izvor: Beta, 11.Dec.2022, 10:18

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlada, zahtevom Kforu za povratak pripadnika Vojske Srbije na Kosovo pred međunarodnom zajednicom pokušati da "isteraju stvari na čistac" i da saznaju da li je u potpunosti primenjena Rezolucija...

Nastavak na Beta...

"REČ JE O POKUŠAJU ZAVRŠAVANJA SRPSKOG PROBLEMA NA KOSOVU" Vučić o situaciji na KiM

Izvor: Blic, 11.Dec.2022

Večeras smo analizirali sve što se dešava na KiM, a događa se ono što smo najavili juče i ranije, a to je da imate bezbroj neistina, laži oko onoga što se zbiva na terenu. Na delu je pokušaj završavanja srpskog problema na Kosovu, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.