Vučić: MMF se protivi povećanju plata za MUP i vojsku

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: MMF se protivi povećanju plata za MUP i vojsku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, da će špvećanja biti najveća u prosveti i zdravstvu, ali da se Međunarodni monetarni fond protivi povećanju plata za MUP i vojsku.

"Ja znam šta je moja ideja, za koliko da se u kom sektoru i kome poveća. Videćemo šta će MMF da kaže. Znam samo da su oni proitiv povećanja za MUP i vojsku. To je ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << znam sigurno, ali ne mogu da kažem da u potpunosti to viđenje delim", rekao je Vučih nakon otvaranja trafo stanice u Mirijevu odgovarajući na pitanje koliko će biit povehcane plate i penzije.

"U svakom slučaju biće i povećanja, polako, sve zavisi od nas", naveo je premijer.

Ponovio je da će povećanje najviše osetiti zaposleni u prosveti i zdravstvu, da će prosvetni radnici dobiti i jednoakratnu pomoć, ali i da će plate biti povećane onima kojima nisu ni bile smanjene, a to je 19 odsto zaposlenih u javnom sektoru.

"Time pokazujemo da su naši prioriteti prosveta, zdravstvo i socijalni sektor i tu nećemo žaliti novac, ali ćemo to da radimo tako da ne ugrozimo funkcinisanje našeg budžeta", rekao je premijer.

Ukupno, kako je naveo, plate, računajući i privatni sektor u kom su značajno veće nego prošle godine, ove su godine više nego 2014, a 2016. će biti još bolje, zaključio je Vučić.

Srbija i Beograd biće energetski stabilniji

Beograd i Srbija danas postaju bolje i energetski sigurnije i bezbednije mesto za sve naše građane, poručio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, nakon puštanja u rad trafostanice "Beograd 20", u beogradskom naselju Mirijevo.

Zahvalivši svima koji su radili na izgradnji ove trafostanice, Vučić je kazao da je reč o pravom remek delu za koje su zaslužni radnici iz energetskog sistema i elektroprivrede, njihovi rukovodioci kao i ministar Aleksandar Antić.

"Ovo je velika stvar za celu našu zemju", kazao je premijer istakavši da je trafostanica izgrađena sopstvenim novcem, te da je u nju uloženo 28,6 miliona evra.

Sa ovom trafostanicom Beograd će, kazao je, imati mnog manje problema u snabdevanju strujom.

"Građani sada treba da znaju da je njihov grad energetski bezbedniji nego što je bio u prošlosti", rekao je premijer izrazivši zadovoljstvo uštedom od milion evra, što će, kako je rekao, značiti da će elektroprivreda uplatiti nova sredstva u budžet Srbije.

Završili smo, naveo je, sređivanje Makiša 2 kako Beograd u narednih 25 godina ne bi imao problema i u snabdevanju vodom.

"Dakle, ja bih voleo da grajdani Srbije mogu da vide kako izgleda ova trafostnaica i trebalo bi dopustiti novinarima i snimateljima da dođu i pokažu to ljudima", rekao je premijer istakavši da sve to ukazuje da Srbija polako ali sigurno, dobrim koracima izlazi iz krize.

Premijer je najavio obnovu svih škola i bolnica, ali rekao i da očekuje da investicije budu nastavljene, kao i da u narednoj godini budu mnogo veće i ozbiljnije.

"Verujem da Srbija ekonomski raste polako ali sigurno, o tome govore svi i MMF i EBRD i Svetska banka", rekao je premijer i dodao da se sigurno može očekivati još pomaka.

Govoreći o boljitku u Srbiji, premijer je naveo i da u našoj zemlji manje nestaje struje nego u Nemačkoj.

"U Srbiji je manje nestajalo struje nego u Nemačko i to u apsolutnim brojevima", kazao je premijer i izrazio uverenje da će Vlada Srbije nestaviti da diže srpsku ekonomiju još jačim tempom.

Napomenuo je i da je u Srbiji zabeležen najniži fiskalni deficit i ponovio da rebalansa budžeta neće biti.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.