Vučić: Ako uđu na sever Kosova, zaštitićemo narod

Izvor: Mondo, 14.Dec.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako uđu na sever Kosova, zaštitićemo narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u obraćanju javnosti, nakon što je Priština proglasila tzv. vojsku Kosova, da ta formacija ne može da uđe na sever Kosova, a ako se to desi Srbija će imati snage da zaštiti svoj narod.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović ilustracija

"Nema ulaska oružanih formacija na sever Kosova i Metohije. Ako vas budu napali, Srbija će imati snage da vas zaštiti. Srbija se neće odreći svoje trobojke, dostojanstva i ponosa", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Vučić u vanrednom obraćanju javnosti i Srbima na Kosovu i Metohiji.

Vučić je poručio da je sasvim jasno da iza svega što prištinske vlasti rade stoje Velika Britanija, SAD, a po pitanju Vojske Kosova, i Nemačka.

"Stvorena je atmosfera da je gaziti i rušiti Srbiju dobro", naveo je Vučić.

"Mi smo razočarani, ali to za nas nije novost", kazao je Vučić i dodao da Prištini očigledno nije bilo dovoljno to što su uvedene takse od 100 odsto na srpske proizvode.

Kosovo dobilo vojsku: Albanci slave! (VIDEO)

Vučić je upitao na osnovu kog akta su Albanci doneli odluku o formiranju vojske Kosova.

Rusija: Hitno rasformirati "vojsku" Kosova!

"Pitam stručnjake iz SAD i drugih zemalja da kažu koji je to akt. To ne postoji. Njihovo objašnjenje je da je Kosovo suverena država i da ima pravo", rekao je Vučić i poručio da sve što su Albanci smislili je suprotno Rezoluciji 1244.

Fotografije ceremonije "vojske" Kosova:

Vučić je poručio da Srbiju moraju da poštuju u svetu i dodao da je Srbija to svojim ponašanjem zaslužila. On je istakao da će država čuvati mir, ali da neće dozvoliti da Srbija bude "pile koje će stavljati glavu na panj".

"Šta treba da damo pola Vojvodine i Pirotski okrug pa da vidimo da li ste zadovoljni ili da još nešto treba da napravimo za vas. Sve što su (Albanci) uradili je suprotno duhu dijaloga i njihovim internim ilegalnim propisima", kazao je Vučić i poručio Srbima na Kosovu da će Srbija imati snage da ih zaštiti.

Srbi u Mitrovici zajedno pratili govor

Srbi iz severnog dela Kosovske Mitrovice okupili su se večeras u velikom broju kod spomenika knezu Lazaru gde su zajedno pratili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na šetalištu u severnom delu grada postavljen je video bim preko kojeg su pratili Vučićev govor.

Predsednik Srbije je istakao da su Albanci odlukom o formiranju "vojske" ugrozili mir i bezbednost, isto kao i oni koji su to sponzorisali.

SRBIJA ZATRAŽILA HITNU SEDNICU SB UN

Vučić je istakao da je Srbija uputila zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN na kojem će razmatrati problem "vojske" Kosova i istakao da je i on spreman da učestvuje na toj sednici.

"Mi nazad više ne možemo. Nemamo kud više. Čuvaćemo i štitićemo svoju zemlju i narod, borićemo se za mir, ali nemojte da mislite da ćemo da prihvatamo i da zajedno svama uživamo u sopstvenom uništenju", zaključio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Sada je jasno da su Albanci za sve imali podršku Amerike, Britanije i Nemačke

Izvor: Blic, 14.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti povodom krize nastale formiranjem vojske Kosova. On je naveo da se Srbiji prebacuje to što je mirnom i demokratskom politikom nastojala da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.