Vučić: Ako se Priština ne urazumi, posledice će biti katastrofalne

Izvor: Beta, 03.Dec.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako se Priština ne urazumi, posledice će biti katastrofalne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će najavljeno formiranje Vojske Kosova i ne odustajanje od ukidanja takse za robu iz Srbije, imati katastrofalne posledice ako neko Prištinu ne urazumi u najkraćem mogućem roku.Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će sutra razgovarati sa predstavnicima Rusije, Kine i SAD i da će možda tražiti i sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj bi se govorilo o situaciji na Kosovu i Metohiji.On je ponovio da Srbija neće pristati na ucene iz Prištine i da neće nikada priznati Kosovo kao nezavisnu državu.Vučić je kazao da albanske vlasti na Kosovu, ni posle sastanka današnjeg sa predstavnikom EU za proširenje Johanesom Hanom, ne odustaju od povećanih taksi na koje inače nemaju pravo ni po Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ni po CEFTA sporazumu čiji su potpisnici.On je kazao da je formiranje Vojske Kosova, koje nije u skladu ni sa kosovskim ustavom, dovodi region u u najviši stepen opasnosti."To dovodi ceo region u najviši stepen opasnosti. Ti potezi albanskog ruskovodstva su ne samo neodgovorni već nas i dovode u najveću opasnost. Čak ne želim da izgovorim šta je njihova namera i želja", rekao je Vučić.On je dodao da od sveta želi ...
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ako se Priština ne urazumi, posledice će biti katastrofalne

Izvor: Beta Video, 03.Dec.2018

BEOGRAD -  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će najavljeno formiranje Vojske Kosova i ne odustajanje od ukidanja takse za robu iz Srbije, imati katastrofalne posledice ako neko Prištinu ne urazumi u najkraćem mogućem roku. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.