Vratila se Vojska Srbije

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 08:28

Vratila se Vojska Srbije

Drugi deo kontigenta Vojske Srbije koji je učestvovao u humanitarnoj operaciji u Sloveniji, nakon katastrofalnih poplava, vratio se u Srbiju.

Vojnike koji su učestvovali u operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Sloveniji dočekao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić i odao im priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na požrtvovanom radu i profesionalnom odnosu prema zadacima.

Jelić koji je juče obišao vojnike u kasarni na "Topčideru" u društvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Želimira Glišovića i preneo je pozdrave vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića i ministra odbrane Miloša Vučevića.

Državni sekretar je rekao da je zadovoljan načinom na koji su vojnici realizovali zadatke u složenim uslovima, kratkom vremenskom roku za pripremu i poručio im da su na najbolji način predstavili Vojsku Srbije i Srbiju u međunarodnom okruženju i što su pomogli narodu Slovenije u trenucima kada im je pomoć bila najpotrebnija.

Posebno priznanje Jelić je pripadnicima Vojske Srbije odao jer su reagujući u otežanim uslovoma na saniranju posledica elementarne nepogode, sačuvali sopstveno zdravlje, kao i pokretna sredstva kojima su upravljali tokom humanitarne operacije i obavili sve zadatke bez povreda.

"Posebno naglašavam da ste predstavili u najboljem izdanju pripadnike Vojske Srbije. I imate razlog da se ponosite", zaključio je Jelić.

Vojske Srbije poslala je u Sloveniju, početkom meseca, kontigent koji je bio angažovan na realizaciji različitih zadataka kako bi pomogao gradjanima te zemlje u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava.

Prvi deo kontingenta činilo je 22 pripadnika Vojske Srbije sa helikopterima H-145M i Mi-17.

Oni su bili angažovani na zadacima vazdušnog transporta spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala u najteže pogodjenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske na severoistoku Slovenije.

Drugu grupu činilo je 34 pripadnika Vojske Srbije koji su bili angažovani na snabdevanju vodom i gorivom, biološkoj dezinfekciji objekata i zemljišta u ugroženim područjima, kao i na izvodjenju inžinjerijskih radova na raščišćavanju komunikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.