Vraća se obavezno služenja vojnog roka? Generalštab pokrenuo inicijativu

Izvor: Bor030.net, 04.Jan.2024, 11:49

Vraća se obavezno služenja vojnog roka? Generalštab pokrenuo inicijativu

Generalštab Vojske Srbije pokrenuo je inicijativu i predložio predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka u trajanju do četiri meseca, saopštilo je Ministarstvo odbrane. „Predlog Generalštaba Vojske Srbije dolazi nakon detaljnog razmatranja opšte bezbednosne situacije i savremenih izazova sa kojima se suočava Republika Srbija kao vojno neutralna zemlja, koji […] The post Vraća se obavezno služenja vojnog roka? Generalštab pokrenuo inicijativu appeared first on Bor 030.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta piše u inicijativi Generalštaba za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2024

Generalštaba Vojske Srbije pokrenuo je inicijativu za ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka u trajanju od četiri meseca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zavetnici podržali ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2024

Stranka Zavetnici podržala je danas inicijativu Generalštaba Vojske Srbije o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojnog roka i pozvala Ministarstvo odbrane i Vladu Srbije da što pre pripreme potrebnu zakonsku regulativu kako bi ta odluka stupila na snagu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

„Vojska Srbije predlaže obavezno služenje vojnog roka pošto tenzije na Balkanu rastu“: Asošijeted pres o inicijativi srpskog Generalštaba

Izvor: Danas, 05.Jan.2024, 00:03

Srbija bi trebalo da ponovo uvede obaveznu vojnu službu, saopštilo je u četvrtak ministarstvo odbrane, dok tenzije nastavljaju da eskaliraju na Balkanu, piše Asošijeted press o inicijativi Ministarstva odbrane Srbije da se vrati obavezno služenje vojnog roka u trajanju do četiri meseca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.