Vojska sanira lokalne puteve: U OVOM srpskom mestu NEVREME napravilo OGROMNU ŠTETU

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2018, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska sanira lokalne puteve: U OVOM srpskom mestu NEVREME napravilo OGROMNU ŠTETU

Proglašena vanredna situacija

Nakon obilne kiše koja je pogodila zapadnu Srbiju, na teritoriji cele opštine Ivanjica proglašena je vanredna situacija. Poljoprivredni usevi su desetkovani, a šteta je pričinjena i na lokalnim putevima.

Golijska sela Devići, Brusnik i Ostatija su i dalje odsečena, pa je na lice mesta stigla Vojska Srbije koja intenzivno radi na saniranju putne infrastrukture.

- Na osnovu odluke Vlade Srbije uz pomoć Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane angažovana je Vojska Srbije koja će od 20. jula do 8. avgusta vršiti sanaciju nekategorisanih puteva na području pomenutih mesnih zajednica. Radovi dobro idu uz pomoć lokalnog stanovništva i opštine, obezbeđen je materijal i gorivo i mi se nadamo da će u narednih 15 radnih dana celokupan posao biti završen i time bi bilo sanirano oko 40 kilometara puteva - rekao je za Glas zapadne Srbije, Zoran Lazović predsednik opštine Ivanjica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saniraju se štete od nevremena u selima Ljiga i Velike Plane

Izvor: RTS, 25.Jul.2018, 15:33

U delu ljiške opštine zbog poplava i šteta od bujica dva puta je proglašavana vanredna situacija u proteklih mesec dana. Lokalna samouprava je raspoloživa sredstva u budžetu utrošila nakon prve elementarne nepogode, pa je zato sada u pomoć pritekla i vojska. I u opštini Velika Plana štete...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.