Čačak: Vojska platila dug za struju

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Vojska platila dug za struju

Kraljevo -- Vojska Srbije platila je dug za struju koji su njihove jedinice napravile porodici Radosavljević iz okoline Čačka za vreme bombardovanja 1999.

Porodica Radosavljević, sa brda Ljubić kod Čačka, neće plaćati dug za struju koji je, u vreme NATO bombardovanja 1999, za 42 dana boravka u njihovoj kući blizu Spomenika legendarnom topdžiji Tanasku Rajiću, utrošila posada radarske jedinice od 15 pripadnika Vojske Jugoslavije, jer je dug izmirila Vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije.

Radosavljevićima je uoči praznika od ovdašnje "Elektrodistribucije" stiglo obaveštenje da je Vojska Srbije, uz pomoć privrednika Čačka, podimirila celokupan račun od 44.137 dinara.

Ukućani, od kojih niko nema stalni posao, požalili su se nedavno novinarima da više ne mogu da plaćaju reprogramirani prvobitni račun od 1. 043 dinara, stalno uvećavan kamatama, tako da je u jednom trenutku narastao na 71. 000 dinara.

Tim povodom je, 10.februara, Predraga (57), penzionera "Hidrogradnje", njegovu suprugu Milicu (52), koja je ostala bez posla u čačanskom BIP-u i ćerku Katarinu, samohranu majku koja podiže dvojicu malih sinova, posetio pukovnik Milivoje Pavlović, načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

On je tada rekao da su u Vojsci Srbije iznenađeni ovim slučajem, jer su, prema postojećoj evidenciji, sva slična dugovanja namirena, ali da će brzo biti nađeno rešenje, u znak poštovanja prema patriotskom i hrabrom gestu Radosavljevića, koji su vojnike, u vreme bombardovanja, prihvatili kao svoje najbliže.

"Živeli smo u stalnom strahu da će nam isključiti struju, jer više nismo mogli da izmirujemo sve veći dug. Posle rata, Telekom je otpisao dugovanje za korišćenje telefona, ali u Elektrodistribucuji nisu hteli ni da čuju. Jedino su pristali da naprave reporogram, pa svakog meseca plaćamo oko 5.500 dinara, ali nam je ostalo još oko 45.000 dinara", ispričala je tada Milica.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOJSKA PLATILA DUG ZA STRUJU

Izvor: Kurir, 16.Feb.2012

Uoči praznika porodici Radosavljević od "Elektrodistribucije" stiglo obaveštenje da je Vojska Srbije podimirila celokupan račun od 44.137 dinara..ČAČAK - Porodica Radosavljević, sa brda Ljubić kod Čačka, neće plaćati dug za struju koji je u vreme NATO bombardovanja 1999. godine, za 42 dana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.