Vojska Srbije u Rusiji učestvuje na prvoj rusko-srpskoj PVO vežbi “Slovenski štit 2019“

Izvor: TangoSix.rs, 11.Sep.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije u Rusiji učestvuje na prvoj rusko-srpskoj PVO vežbi “Slovenski štit 2019“

Kako je jutros saopšteno iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije, jedinice protivvazduhoplovne odbrane Rusije i Srbije prošle su intenzivnu obuku na savremenim trenažnim sistemima u školskom centru protvvazduhoplovnih raketnih snaga Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u gradu Gatčina u Lenjingradskoj oblasti.
U daljem saopštenju Ministarstva odbrane Ruske federacije navodi se da će vojnici koji su prošli obuku učestvovati u prvoj rusko-srpkoj PVO vežbi ‘’Slovenski štit >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << 2019’’ koja počinje danas na poligonu u Astrahanskoj oblasti, u određenom broju kvalitetnih zajedničkih dežurnih smena.
Na specijalizovanoj nastavi uz upotrebu širokog spektra računarsko-informacionih sistema, vojno osoblje dve države položilo je testove za odobrenje za samostalan rad. Zadaci na integrisanim kompleksima za obuku koji imitiraju komandna mesta raketnih PVO pukova, izvršeni su u složenomm vazdušnom okruženju kao i u uslovima ometanja.
Agencija Tanjug je, pozivajužći se na ruski TASS, prenela i saopštenje ruskog Ministarstva odbrane da će na vežbama učestvovati vazduhoplovne jedinice, jednicie PVO i PRO kao i radio-tehnička služba i da će se koristiti raketni sistemi S-400, artiljerijsko-raketni sistemi Pancir-S kao i radarske stanice.

The post Vojska Srbije u Rusiji učestvuje na prvoj rusko-srpskoj PVO vežbi “Slovenski štit 2019“ appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.