Vojska Srbije spremna za paradu

Izvor: RTS, 30.Sep.2014, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije spremna za paradu

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da su pripreme za vojnu paradu, povodom obeležavanja 70 godina od oslobađanja Beograda, uveliko u toku i da će njoj prisustvovati svi oni koji su sa srpskim borcima oslobađali glavni grad od okupatora u oba rata.

Bratislav Gašić je rekao da su pripreme  počele mnogo ranije, ali su mediji tek sada dobili tu informaciju, prenosi Tanjug.

"Sva izviđanja su urađena, urađen je i plan. Radi se u saradnji sa Gradom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beogradom, kako je bilo i predviđeno", rekao je Gašić odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar odbrane je podsetio da Beograd od 1985. nije imao tako veliku paradu kakva je planirana da bude održana u oktobru.

"Vojska Srbije spremna je, i željna, da pokaže šta je u prethodnom periodu učinila na svojoj modernizaciji i u svojoj organizaciji, prihvatanjem određeniih standarda od 2006", rekao je Gašić.

Na pitanje da li će biti pozvani i gosti iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, ministar odbrane je odgovorio da će paradi prisustvovati svi koji su oslobađali srpsku prestonicu.

"Sve zastave pod kojima je Grad Beograd oslobođen i u Prvom i Drugom svetskom ratu biće prisutne. Pozvaćemo sve naše prijatelje koji su zajedno sa našim borcima, sa vojskom tadašnje Srbije i Jugoslavije, oslobađale Beograd", poručio je Gašić.

Bratislav Gašić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše kritike najave potpisivanja Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP), u okviru Partnerstva za mir Srbije i NATO, poručio da to predstavlja najviši oblik saradnje sa tom organizacijom, a ne članstvo u njoj.

"To su isti oni koji su 2006. potpisali sve ugovore sa NATO, a sada kritikuju naš odnos. Srbija, Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i Vlada Srbije apsolutno drže do ugovornih obaveza nastalih u prethodnom periodu kada je potpisano Partnerstvo za mir sa NATO", rekao je Gašić.

Gašić je istakao da su VS i MO vojno neutralni, ali da imaju svoje prijatelje i na istoku i na zapadu.

"Imamo veliki broj zajedničkih akcija i sa Ruskom Federacijom i sa Sjedinjenim Američkim Državama i ostalim partnerima. Vojska Srbije na taj način podiže svoju operativnu sposobnost, iskustvo i znanje na najviši nivo. To ne znači ni tiho pristupanje, niti bilo kakvo pristupanje. Skupština Srbije donela je jasnu odluku da je Srbija vojno neutralna i tačka", zaključio je Gašić.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić: Srbija ostaje vojno neutralna

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić ponovio je danas da Srbija i njena vojska ostaju vojno neutralne...Gašić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše kritike najave potpisivanja Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP), u okviru Partnerstva za mir Srbije i NATO, poručio da to...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.