Vojska Srbije sledeće godine u Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije sledeće godine u Rusiji

Rusija i Srbija će naredne godine održati zajedničke antiterorističke vežbe na teritoriji Rusije, najavljeno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Zajedničke antiterorističke vežbe: Najpre u Srbiji, ztaim i u Rusiji

 

"Vežbe koje smo imali definitivno pokazuju povećan nivo kompatibilnosti između naših jedinica u izvođenju specijalnih antiterorističkih operacija. Planiramo da pojačamo našu saradnju i održimo slične vežbe sa kolegama iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na teritoriji Rusije 2015. godine", saopštio je potpukovnik u ruskim desantnim jedinicama Vladimir Šamanov.

 

Šamanov, koji je predvodio ruske jedinice u jučerašnjoj vojnoj vježbi "Srem 2014" u Srbiji, rekao je da su snage Srbije pokazale visok nivo kompetencije tokom vežbi, prenosi TASS.

 

Ministar odbrane Srbije Brtislav Gašić, takođe, je potvrdio visok nivo saradnje jedinica Rusije i Srbije.

 

On je rekao da su vojne vežbe "Srem 2014" najveće vojne vežbe na teritoriji Srbije u poslednjih 30 godina.

 

Ruske i antiterorističke jedinice Srbije vežbale su blokadu i uništenje baza terorista i oslobađanje talaca.

 

Jedinice za radiološku, hemijsku i biološku zaštitu i medicinske jedinice takođe su vežbale zajedničke akcije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska vojska na vježbama u Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2014

MOSKVA - Rusija i Srbija će naredne godine održati zajedničke antiterorističke vježbe na teritoriji Rusije, najavljeno je iz ruskog Ministarstva odbrane..."Vježbe koje smo imali definitivno pokazuju povećan nivo kompatibilnosti između naših jedinica u izvođenju specijalnih antiterorističkih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vojne vežbe sledeće godine u Rusiji

Izvor: BKTV News, 16.Nov.2014, 10:30

Rusija i Srbija će naredne godine održati zajedničke antiterorističke vežbe na teritoriji Rusije, najavljeno je iz ruskog Ministarstva odbrane.. . „Vežbe koje smo imali definitivno pokazuju povećan nivo kompatibilnosti između naših jedinica u izvođenju specijalnih antiterorističkih operacija....

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.