Vojne vežbe sledeće godine u Rusiji

Izvor: BKTV News, 16.Nov.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojne vežbe sledeće godine u Rusiji

Rusija i Srbija će naredne godine održati zajedničke antiterorističke vežbe na teritoriji Rusije, najavljeno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

„Vežbe koje smo imali definitivno pokazuju povećan nivo kompatibilnosti između naših jedinica u izvođenju specijalnih antiterorističkih operacija. Planiramo da pojačamo našu saradnju i održimo slične vežbe sa kolegama iz Srbije na teritoriji Rusije 2015. godine“, saopštio je Vladimir Šamanov, potpukovnik u ruskim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << desantnim jedinicama.
Šamanov, koji je predvodio ruske jedinice u vojnoj vežbi „Srem 2014″ u Srbiji, rekao je da su snage Srbije pokazale visok nivo kompetencije.
Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, takođe, je potvrdio visok nivo saradnje jedinica Rusije i Srbije. On je rekao da je „Srem 2014″ najveća vojna vežba na teritoriji Srbije u poslednjih 30 godina.
Ruske i antiterorističke jedinice Srbije vežbale su blokadu i uništenje baza terorista i oslobađanje talaca. Jedinice za radiološku, hemijsku i biološku zaštitu i medicinske jedinice takođe su vežbale zajedničke akcije.
Izvor: SRNA
The post Vojne vežbe sledeće godine u Rusiji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.