Vojska Srbije neće da remontuje dva helikoptera Mi-24V: Evo kakav je plan za JURIŠNE LETELICE

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 20:27

Vojska Srbije neće da remontuje dva helikoptera Mi-24V: Evo kakav je plan za JURIŠNE LETELICE

Stavljena tačka na razmišljanja o sudbini dve letelice proizvedene 1983. i 1985. godine

Vojska Srbije je proglasila svoje jurišne helikoptere Mi-24V neperspektivnim za remont, ne planira više njihovo korišćenje i ponudiće ih na prodaju zainteresovanim kupcima, piše portal Tango Six.

Uprkos nedavnim dezinformacijama na srpskom internetu od strane opskurnih YouTube kanala i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Facebook fan stranica koje vode tinejdžeri, koji pored krađe i nedozvoljenog korišćenja tuđeg sadržaja, nikad i ne proveravaju glasine i lažne vesti koje uporno objavljuju, Tango Six saznaje da je "V" verzija ruske "leteće topovnjače" na putu brisanja iz ukupnog stanja helikopterske flote RV i PVO Vojske Srbije.

Kako je za Tango Six potvrđeno iz Ministarstva odbrane, po pitanju remonta helikoptera Mi-24V rađene su analazie i razgovori sa inostranim remontnim zavodima i proizvođačem:

-  Obavljeni su tehnički razgovori i konsltacije sa ovlašćenim remontnim zavodima i glavnim konstruktorom helikoptera u cilju moguće obnove resursa. Nakon dobijanja ponuda i detaljne analize, na predlog RV i PVO, Generalštab Vojske Srbije oglasio je helikoptere Mi-24V suvišnim radi prodaje potencijalnim kupcima - rekli su iz ministarstva za Tango Six.

Ovim je konačno stavljena tačka na razmišljanja o remontu dve letelice proizvedene 1983. i 1985. godine. Nabavljene su 1998. godine za potrebe, sada rasformirane, Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije.

Posle upotrebe u protivterorističkim dejstvima na prostoru Kosova i Metohije predati su 2006. godine Vojsci Srbije, ali su zbog lošeg tehničkog stanja i nepotpune originalne dokumentacije ostali neremontovani i van upotrebe.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.