[POSLEDNJA VEST] Vojska Srbije neće remontovati dva helikoptera Mi-24V, biće ponuđeni na prodaju

Izvor: TangoSix.rs, 04.Avg.2020, 14:41

[POSLEDNJA VEST] Vojska Srbije neće remontovati dva helikoptera Mi-24V, biće ponuđeni na prodaju

Kako Tango Six saznaje, Vojska Srbije je proglasila svoje jurišne helikoptere Mi-24V neperspektivnim za remont, ne planira više njihovo korišćenje i ponudiće ih na prodaju zainteresovanim kupcima.
Uprkos nedavnim dezinformacijama na srpskom internetu od strane opskurnih YouTube kanala i Facebook fan stranica koje vode tinejdžeri koji pored krađe i nedozvoljenog korišćenja tuđeg sadržaja nikad i ne >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << proveravaju glasine i lažne vesti koje uporno objavljuju, Tango Six saznaje da je „V“ verzija ruske „leteće topovnjače“ na putu brisanja iz ukupnog stanja helikopterske flote RV i PVO Vojske Srbije.
Kako je za Tango Six potvrđeno iz Ministarstva odbrane, po pitanju remonta helikoptera Mi-24V rađene su analazie i razgovori sa inostranim remontnim zavodima i proizvođačem:
– Obavljeni su tehnički razgovori i konsltacije sa ovlašćenim remontnim zavodima i glavnim konstruktorom helikoptera u cilju moguće obnove resursa.
Nakon dobijanja ponuda i detaljne analize, na predlog RV i PVO, Generalštab Vojske Srbije oglasio je helikoptere Mi-24V suvišnim radi prodaje potencijalnim kupcima. – kažu iz ministarstva za Tango Six.
Mi-24V razlikuje se od Mi-35M, između ostalog, i po rešenju uvlačećeg stajnog trapa / Foto: Dimitrije Ostojić Ovim je konačno stavljena tačka na razmišljanja o remontu dve letelice proizvedene 1983. i 1985. godine. Nabavljene su 1998. godine za potrebe, sada rasformirane, Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije. Nakon upotrebe u protivterorističkim dejstvima na prostoru Kosova i Metohije predati su 2006. godine Vojsci Srbije ali su zbog lošeg tehničkog stanja i nepotpune originalne dokumentacije ostali neremontovani i van upotrebe.
The post [POSLEDNJA VEST] Vojska Srbije neće remontovati dva helikoptera Mi-24V, biće ponuđeni na prodaju appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska Srbije prodaje dva helikoptera Mi-24V, neće ih remotovati

Izvor: B92, 04.Avg.2020

Beograd -- Vojska Srbije ponudiće svoje jurišne helikoptere Mi-24V na prodaju zainteresovanim kupcima...Kako Tango Six saznaje, VS je helikoptere Mi-24V proglasila neperspektivnim za remont i ne planira više njihovo korišćenje..."V" verzija ruske "leteće topovnjače" na putu je brisanja iz ukupnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.