Vojska Srbije će biti upućena na granice kao pomoć policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije će biti upućena na granice kao pomoć policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je danas da će Vojska Srbije biti upućena kao ispomoć policiji na granicama Srbije, ako se u trenutku proceni da bi bezbednost mogla da bude ugrožena.

"Jedan broj vojnika će, ako to bude potrebno, biti raspoređen na granicama da štiti zemlju od ilegalnih ulazaka. Mi moramo da znamo ko ulazi u zemlju", kazao je Stefanović.

Hrvatska ne prima više od 500 migranata

Srbija je dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvanično obaveštenje od hrvatske policije da Slovenija i Hrvatska neće primati više od 500 migranata dnevno, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Berlin Ankari: Smanjite priliv migranata ili zatvaramo granice

Berlin je Ankari dao rok od deset dana da pokaže dobru volju "značajno" smanjujući priliv izbeglica i migranata preko Egejskog mora, inače Evropa više neće moći da izbegne zatvaranje nacionalnih granica u nizu, navodi danas u analizi pariski list "Figaro".

De Mezijer: 7. mart poslednja šansa zajedničke politike EU

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer dao je poslednju šansu zajedničkoj evropskoj politici po pitanju izbegličke krize, a kao rok 7. mart ili će po njemu uslediti alternativne mere.

On je kazao da su policajci u Srbiji povučeni iz matičnih stanica kako bi radili na izbegličkoj krizi i da je zbog obavljanja redovnih poslova policije potrebna pomoć vojske na čuvanju državnih granica.

"Zemlja koja vidi gomilanje migranata iz Grčke prema Srbiji bila bi neozbiljna da sedi i čeka da, na primer, bude probijena grčko- makedonska granica", kazao je Stefanović.

Ministar je dodao da je u poslednjih nekoliko dana 38 izbeglica podnelo zahtev za azil.

On je kazao da je Hrvatska Srbiji dostavila u pisanoj formi saopštila da više ne može da prima 500 izbeglica dnevno i da je sve urađeno u skladu sa procedurom, ali da imaju garancije da zemlje u okruženju neće zatvarati granice i da će do toga doći ako to urade najveće zemlje poput Nemačke.

Ministar je kazao da očekuje operativni sastanak direktora policija zemalja balkanske rute, Nemačke, Grčke i Holandije u Beogradu, na kome bi bilo dogovoreno da se migranti registruju u Makedoniji, a da kroz ostale zemlje samo prolaze.

179

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hrvatska i Slovenija dnevno će primati samo 500 migranata, Vojska Srbije na granicama kao pomoć policiji!

Izvor: Večernje novosti, 26.Feb.2016

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je danas da će Vojska Srbije biti upućena kao ispomoć policiji na granicama Srbije, ako se u trenutku proceni da bi bezbednost mogla da bude ugrožena. "Jedan broj vojnika će, ako to bude potrebno, biti raspoređen na granicama da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.