Vesti iz Šable: 250. raketna brigada oborila sve mete

Izvor: TangoSix.rs, 19.Jul.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesti iz Šable: 250. raketna brigada oborila sve mete

Zajedničko bojno gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru izvršeno je na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj, javlja Ministarstvo odbrane.
Kako navode, zajedničkoj vojnoj vežbi pripadnika 250. raketne brigade za PVD Vojske Srbije i njihovih kolega iz Bugarske armije, prisustvovali su predsednik Republike Bugarske Rumen Radev, zamenik komandanta RV i PVO Sava Milenković i zastupnik komandanta 250. raketne brigade Milan Popović, koji predvode >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << delegaciju Vojske Srbije.
 
Oborene sve mete uprkos lošim meteo uslovima / Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici 250. raketne brigade izvršili su bojno gađanje i uspešno oborili sve mete uprkos nepovoljnim meteo uslovima, kaže general Milenković i dodaje:
– Osim provere osposobljenosti posluga, gađanje je imalo za cilj i razbijanje psihološke barijere koja prati doživljaj lansiranja kod posluga. Ovo gađanje izvodimo četvrti put a, kao i prethodnih godina, težili smo ka tome da se sastav posluga ne ponavlja i da što više ljudi učestvuje u lansiranju i lično ga doživi. Kada je reč o saradnji sa kolegama iz Bugarske sve je proteklo u najboljem redu.-
Bojevo gađanje po četvrti put u Bugarskoj / Foto: Ministarstvo odbrane Saradnja sa vazduhoplovnim snagama Republike Bugarske, započeta je 2010. godine, kada je izvršeno i prvo gađanje na „Šabli“, a ovogodišnje gađanje četvrti je zajednički susret srpskih i bugarskih raketaša. Na poligonu bugarske armije na Crnom moru nedaleko od Varne, pripadnici RV i PVO Vojske Srbije uspešno su izvodili gađanja 2010, 2011. i 2013. godine, navode iz Ministarstva odbrane.
Pogodak / Foto: Ministarstvo odbrane
The post Vesti iz Šable: 250. raketna brigada oborila sve mete appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.