Važan sastanak u Ministarstvu odbrane: Najavljena rekonstrukcija Vojne bolnice Dr Vladan Đorđević

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2021, 15:30

Važan sastanak u Ministarstvu odbrane: Najavljena rekonstrukcija Vojne bolnice "Dr Vladan Đorđević"

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o nastavku saradnje između ove lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Stefanović i Sotirovski saglasili su se na današnjem sastanku da se formira radna grupa koja će raditi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Vojne bolnice "Dr Vladan Đorđević" u Nišu, a u cilju formiranja bolnice sekundarnog nivoa za potrebe lečenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako vojnih, tako i civilnih osiguranika iz Niša i drugih gradova u ovom delu Srbije.

Ministar odbrane i gradonačenica Niša razmotrili su i mogućnosti razmene imovine između Grada Niša i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u obostranom interesu, prvenstveno objekata i lokacija koje su u prethodnoj deceniji proglašene neperspektivnim i potom ponuđene na prodaju, poput vojnog kompleksa "Ulica Marka Oreškovića".

Pomenuti kompleks, koji se nalazi u samom centru grada na izuzetno atraktivnoj lokaciji, Ministarstvo bi razmenilo za stanove za pripadnike vojske ili druge objekte za potrebe Vojske Srbije, dok je razmatrana i mogućnost razmene vojnog kompleksa "Markovo kale" za novi objekat na drugoj lokaciji.

Stefanović i Sotirovski ocenili su i da je izuzetno važno nastaviti dobru saradnju na državnom projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti, u okviru kog pripadnici vojske mogu kupiti stanove po znatno povoljnijim cenama od tržišnih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogradnja Vojne bolnice u Nišu i razmena imovine, tema razgovora gradonačelnice Sotirovski i ministra Stefanovića

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Feb.2021

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o nastavku saradnje između ove lokalne samouprave i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije...Stefanović i Sotirovski saglasili su se na današnjem sastanku da se formira radna grupa koja će raditi...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.