Vakcina protiv koronavirusa STIŽE U SRBIJU: Do marta 350.000 doza!

Izvor: eKlinika.rs, 25.Okt.2020, 16:18

Vakcina protiv koronavirusa STIŽE U SRBIJU: Do marta 350.000 doza!

Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se u narednih nekoliko dana očekuje potpisivanje ugovora za vakcinu Frajzer- Biotekom, što je američko-nemačka kompanija, navodeći da su oni završili ispitivanja.
− Mi smo potpisali sve, tražili smo ubrzanje isporuke, ali nismo uspeli, očigledno je velika glad za vakcinom u svetu − rekao je Vučić.
Predsednik je precizirao da bi do marta trebalo da bude isporučeno 350.000 vakcina, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << dovoljno tek da se pokrije zdravstveni sistem i većim delom policiju i vojsku.
On je naveo da zato država mora da proba da pre Nove godine nabavi vakcine sa druge strane, kako bi se pomoglo pre svega najugroženijima.
On je istakao da će vakcina biti besplatna i da će je prvo, sasvim sigurno, dobiti medicinski radnici, kao obaveznu, jer su oni najizloženiji, zatim policija i vojska, a potom i svi ostali.
 
Članak Vakcina protiv koronavirusa STIŽE U SRBIJU: Do marta 350.000 doza! se pojavljuje prvo na eKlinika.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na eKlinika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.