VOJSKA SRBIJE TRAŽI RADNIKE: Evo kolika plata čeka dobrovoljce i šta je potrebno da se prijavite

Izvor: Press, 20.Okt.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJSKA SRBIJE TRAŽI RADNIKE: Evo kolika plata čeka dobrovoljce i šta je potrebno da se prijavite

Za vojnu službu mogu da se prijave osobe starosti do 30 godina, kojima će pored ovih naknada, biti regulisani i putni troškovi, kao i obavezno zdravstveno osiguranje.
Foto:Telegraf.rs
Svi koji se odluče na dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije mogu da računaju na mesečnu nadoknadu od minimum 10.000 dinara, a s obzirom na dodatnu novčanu stimulaciju koja se ukoro očekuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ta cifra bi mogla da dostigne 90.000 dinara za šest meseci provedenih u vojsci.
Ministarstvo odbrane planira da u narednom periodu ta sredstva poveća, ali je cifra koja će se obezbediti budućim dobrovoljcima još uvek nepoznata i zavisiće od odluke resornog ministra Zorana Đorđevića.
Ipak, kako se u medijima spekulisalo, ta davanja bi za prva tri meseca trebalo da iznose po 10.000 dinara, za četvrti mesec 15.000 dinara, za peti mesec 20.000 dinara i za poslednji, šesti, 25,000 dinara.
Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapićjuče je najavio novine u služenju dobrovoljnog roka, adecembarska klasa će biti prva na kojoj će se primeniti.
– Dobrovoljno služenje vojnog roka trajaće šest meseci (umesto dosadašnja tri meseca), a zainteresovanima će biti obezbeđena bolja i kvalitetnija obuka – rekao je on i naglasio da im je cilj da privuku mlade, a da ujedno rasterete profesionalne vojnike.
Kako je izjavio za Telegraf, za vojnu službu mogu da se prijave osobe starosti do 30 godina, kojima će pored ovih naknada, biti regulisani i putni troškovi, kao i obavezno zdravstveno osiguranje.


Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOJSKA SRBIJE TRAZI RADNIKE Evo kolika plata ceka dobrovoljce i sta je potrebno da se prijavite

Izvor: medio.rs, 20.Okt.2016

Za vojnu službu mogu da se prijave osobe starosti do 30 godina, kojima će pored ovih naknada, biti regulisani i putni troškovi, kao i obavezno zdravstveno osiguranje..Svi koji se odluče na dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije mogu da računaju na mesečnu nadoknadu od minimum...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.