VOJSKA ĆE REŠITI DUG PORODICE RADOSAVLJEVIĆ

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJSKA ĆE REŠITI DUG PORODICE RADOSAVLJEVIĆ

U Vojsci Srbije iznenađeni su ovim slučajem, jer su prema postojećoj evidenciji sva slična dugovanja namirena, ali kažu da će brzo biti nađeno rešenje za dug koji je radarska jedinica napravila u kući Radosavljevića

ČAČAK - Porodica Radosavljević sa brda Ljubić nadomak Čačka neće više namirivati dug za struju koju je, kako tvrde, u vreme NATO bombardovanja 1999. godine za 42 dana boravka u njihovoj kući utrošila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << posada radarske jedinice od 15 pripadnika Vojske Jugoslavije.

Ukućani, od kojih niko nema stalan posao, požalili su se da više ne mogu da plaćaju račun koji je sa kamatama dostigao iznos od 71.000 dinara.

Tim povodom, danas je Predraga Radosavljevića (57), penzionera "Hidrogradnje", njegovu suprugu Milicu (52), koja je ostala bez posla u čačanskom BIP-u i ćerku Katarinu posetio pukovnik Milivoje Pajović, načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odnose s javnošću.

On je rekao da su u Vojsci Srbije iznenađeni ovim slučajem, jer su, prema postojećoj evidenciji, sva slična dugovanja namirena, ali da će brzo biti nađeno rešenje u znak poštovanja prema "patriotskom i hrabrom gestu" Radosavljevića koji su vojnike za vreme bombardovanja prihvatili kao svoje najbliže, deleći sa njima i dobro i zlo.

"Živeli smo u stalnom strahu da će nam isključiti struju, jer više nismo mogli da izmirujemo sve veći dug. Posle rata "Telekom" je otpisao dugovanje za korišćenje telefona, ali u "Elektrodistribuciji" nisu hteli ni da čuju. Jedino su pristali da naprave reporogram, pa svakog meseca plaćamo oko 5.500 dinara, ali nam je ostalo još oko 50.000 dinara", ispričala je Milica Radosavljević, uz napomenu da bi, u slučaju potrebe, Radosavljevići opet primili vojsku u svoju kuću.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.