Užičani i dalje skeptični, većina ne pije vodu sa česme

Izvor: Blic, 07.Feb.2014, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užičani i dalje skeptični, većina ne pije vodu sa česme

Užice - Posle ukidanja vanredne situacije i dozvole za korišćenje vode sa gradskog vodovoda za piće u Užicu danas više nema cisterni sa pijaćom vodom po gradu. Cisterne zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije danas su napustile Užice.

Svaki dan 28 vojnika, zajedno sa još 42 pripadnika komunalne policije, zaposlenih iz javnih preduzeća i volontera Crvenog krsta brinuli su da Užičani budu snabdeveni vodom za piće iz 30 pokretnih i 38 stacionarnih cisterni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
“- Bila nam je čast da pomognemo Užičanima. Nije bilo lako raditi 12 sati dnevno, ali bitno je da smo zadatak obavili i da su građani zadovoljni. Nikakvih incidenata nije bilo i zahvalio bih se Užičanima na gostoprimstvu i ljubaznosti” - rekao je desetar Mladen Stošić iz Druge brigade kopnene vojske Vojske Srbije.

Građani Užica koji su govorili za Tanjug još su skeptični da li posle 43 dana mogu ponovo da piju vodu sa gradskog vodovoda.

Većina je izjavila da neće još piti vodu sa česme, jer se “boje da cevi gradske mreže još uvek nisu očišćene od algi”, dok neki misle “da je voda još uvek neispravna, iako je saopšteno da algi u vodi više nema”.

Dvojica mlađih Užičana takođe sumnjaju u to da li je voda ispravna za piće, dodajući da se plaše da u cevima ima hemikalija koje bi trebalo da ih očiste od algi.

Ima i onih koji ne sumnjaju u rezultate i koji će od danas piti vodu, ali su oni, bili u manjini.

Republička sanitarna inspektorka Snežana Tadić, koja je i 26. decembra donela odluku o zabrani korišćenja vode u Užicu zbog pojave algi na jezeru Vrutci, jutros je odobrila korišćenje vode za piće posle tri uzastopne analize koje su pokazale da nema algi u vodi iz gradskog vodovoda.

Posle toga gradonačelnik Užica Saša Milošević ukinuo je vanrednu situaciju koja je u Užicu bila na snazi od 6. januara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.