Upoznajte novog načelnika Generalštaba: Čovek od velikog iskustva i poverenja u Vojsci Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte novog načelnika Generalštaba: Čovek od velikog iskustva i poverenja u Vojsci Srbije

Milan Mojsilović je dosad bio vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane

Milan Mojsilović je general-major Vojske Srbije, a u periodu od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Pročitajte i:

Do današnjeg imenovanja za načelnika Generalštaba bio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, a na tu poziciju postavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je odlukom Vlade Republike Srbije donete je na sednici održanoj 07. juna 2018. godine.

U periodu od 2013. do 2017. godine obavljao je i dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Završio je Vojnu Akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u trajanju od četiri meseca u Evropskom koledžu za bezbednosne studije.

Od značajnijih operativnih dužnosti obavljao je dužnost načelnika operativnog odeljenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO, obavljao je dužnost predsedavajućeg međunarodne savetodavne grupe u centru za bezbednosnu saradnju RACVIAC, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Rođen je 3. avgusta 1967. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.