UNAPREĐENJE VOJSKE SRBIJE: Započeta obuka vojnika na digitalizovanom raketnom sistemu oganj

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 18:50

UNAPREĐENJE VOJSKE SRBIJE: Započeta obuka vojnika na digitalizovanom raketnom sistemu "oganj"

Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog specijalističkog osposobljavanja u centrima Komande za obuku

Na poligonima Prve brigade kopnene vojske u Sremskoj Mitrovici u toku je obuka vojnika roda artiljerije na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

, radi daljeg obučavanja za realizaciju kolektivnih zadataka roda artiljerije.

Oni se nalaze u sastavu posluga digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-17 „oganj“ >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i intenzivno se obučavaju za njegovu borbenu upotrebu.

Zajedno sa profesionalnim sastavom, vojnici prolaze brojne sadržaje taktičke obuke i uvežbavaju procedure za izvršenje gađanja, od posedanja vatrenog položaja, preko proračuna početnih elemenata za gađanje i korekture artiljerijske vatre, do prelaska na naredni raketni položaj.

Digitalizovani samohodni višecevni lanser raketa M-17 128 mm „oganj“ je savremeni artiljerijski sistem namenjen za ostvarivanje iznenadne i koncentrisane artiljerijske vatre po ciljevima velikih razmera, a njegovim uvođenjem u naoružanje Vojske Srbije značajno su unapređene vatrene mogućnosti jedinica za pouzdanu, brzu i preciznu artiljerijsku podršku tokom izvođenja borbenih operacija.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Obuka vojnika roda artiljerije na savremenom artiljerijskom sistemu Oganj

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Jul.2023

SREMSKA MITROVICA – Na poligonima Prve brigade kopnene vojske u Sremskoj Mitrovici u toku je obuka vojnika roda artiljerije na dobrovoljnom služenju vojnog roka, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog specijalističkog osposobljavanja...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.