ULAŽEMO 300 MILIONA EVRA U PROIZVODE DOMAĆE INDUSTRIJE: Vučić na prikazu naoružanja i vojne opreme u Nišu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 19:26

"ULAŽEMO 300 MILIONA EVRA U PROIZVODE DOMAĆE INDUSTRIJE": Vučić na prikazu naoružanja i vojne opreme u Nišu (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

Predstavljam novo i modernizovano naoružanje namenjeno za opremanje jedinica Vojske Srbije ove i sledeće godine, koje je bilo prikazano i na jučerašnjem prikazu naoružanja u Nišu.

Na početku prikaza naoružanja u razgovoru zamenika ministra odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije zaduženog za materijalne resurse Miloradovića i predsednika Srbije moglo se saznati da se u kompaniji Prvi Partizan iz Užica pored Solid Bullet Ammunition, radi i nova protivpancirna municija kalibra 12,7mm, a da se u pogonu za proizvodnju municije kompanije “Yugoimport SDPR” u Uzićima proizvodi nova municija po specijalnoj tehnologiji koja je u samom svetskom vrhu. Tenkovi M-84 se moderizuju na nivo AS1 u prvom delu, a kasnije i na nivo AS2 i da u okviru njihove modernizacije oni dobijaju eksplozivno reaktivni oklop M19.

Kako je tom prilikom Nenad Miloradović najavio u sklopu njihove modernizacije se radi i  na vrhunskim ometačima dronova kojima moraju biti zaštićeni od ovih sve više aktuelnih pretnji iz vazduha, dok je predsednik Srbije na to tražio da se što pre konstruišu i prostiji kako bi domaći tenkovi M-84 što pre bili zaštićeni od dejstva dronova.

Više o ovome možete pogledati u ovom zanimljivom videu:

Izvor: Srbija Danas/Šilja Pluton/M.A.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.