U Nišu obeležen Dan Vojske Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Apr.2021, 08:15

U Nišu obeležen Dan Vojske Srbije

Svečani skup održan je u petak u dvorištu Komande, ispred zida sa muralom, slikara Lazara Krpovića, na kome su prikazane ličnosti i događaji iz duge tradicije i srpske istorije koji je još nazvan „Zidom ponosa“ ili „Srpski Termopili“.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovala je svečanom obeležavanju 23. aprila – Dana Vojske Srbije u sedištu Komande Kopnene Vojske Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Srbije.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović rekao je da vojska svojom obukom i svojom misijom obezbeđuje mir građanima deleći sa njima borbu protiv pandemije.

Svečanom skupu prisustvovao je episkop niški Arsenije, prijatelji Kopnene vojske i gosti.

Na svečanom skupu, pred strojem, pročitane su naredbe o unapređenjima, nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima Vojske Srbije, a prijateljima Vojske Srbije i Kopnene vojske, koji su pomogli u uređenju zgrade Komande, uručene su zahvalnice.

Vojska Srbije obeležava 23. april u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.