U Niš stigao i drugi deo ruske vojne donacije - tenkove prošli put gledao Vučić, a sada ministar Stefanović

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2021, 15:20

U Niš stigao i drugi deo ruske vojne donacije - tenkove prošli put gledao Vučić, a sada ministar Stefanović

U niškoj kasarni "Mija Stanimirović" danas je prezentovan i drugi deo naoružanja koji dolazi iz Rusije, te je kopnena vojska Srbije bogatija za 30 tenkova T-72MS i isto toliko oklopno- izviđačkih automobila BRDM-2MS. Svečanoj primopredaji i razgledanju tenkova i druge opreme, za razliku od prethodnog puta kada je tu ceremoniju uveličao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, opremu je razgledao ministar odbrane Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stefanović, te istakao da je donacija vredna 75 miliona evra.

Krajem novembra je u Nišu prikazan prvi deo ruske donacije, a na osnovu sporazuma predsednika dve zemlje, koji je dogovoren u Sočiju. Nakon šest meseci taj sporazum je zaokružen, a dva bataljona su upotpunjena.

Novo naoružanje koje je stiglo iz Rusije će, kako je naveo nakon primopredaje ministar Stefanović, značajno poboljšati operativne sposobnosti vojske. Marš tenkova; foto: Ministarstvo odbrane RS

Radi se o donaciji Ruske Federacije Vojsci Republike Srbije u vrednosti od oko 75 miliona evra, koja se sastoji u 30 oklopnih transportera BRDM-2MS i 30 modernizovanih tenkova T-72 MS... - istakao je Stefanović.

Ukazao je da su donirani tenkovi i vozila među najboljima u ovom delu sveta, kao i da će pomoći da vojnici budu bolje zaštićeni, Vojska bude efikasna u izvršenju svih zadataka u zaštiti zemlje, očuvanju mira i stabilnosti. U svom obraćanju je izrazio i zadovoljstvo zbog dobre saradnje između Rusije i Srbije, pa naveo i jedan od primera.

Danas ćete imati priliku i da vidite saradnju naših specijalnih jedinica na poligonu Orešac gde ćete videti njihovo sadejstvo u borbi protiv terorista. Ruski padobranci će sa pripadnicima 72. specijalne brigade izvesti završnu vežbu, gde će pokazati sve elemente svoje obučenosti i opremljenosti - rekao je Stefanović.

Nova oprema za Vojsku Srbije; foto: Ministarstvo odbrane RS Da se radi o dobroj saradnji između dve zemlje potvrdio je na današnjem skupu i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko i naglasio da ona ima i budućnost.

Ključ od tenka ruski general simbolično je uručio načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Mianu Mojsiloviću, koji je na ceremoniji poručio da će savremena oprema ojačati borbeni potencijal srpske armije i omogućiti da se obezbedi nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

Podsetimo, prvi deo donacije je stigao prošle godine, kada je predsednik Aleksandar Vučić obišao kasarnu u jeku epidemije, što je izazvalo negativne reakcije pojedinih građana. Predsednik je i danas bio na jugu, ali u Dimitrovgradu gde je dočekao prvog čoveka Bugarske Rumena Radeva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska Srbije predstavila donaciju od po 30 tenkova i oklopnih vozila dobijenih od Rusije

Izvor: VOA, 23.Maj.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je u nedelju da su tenkovi T-72MS i oklopno-izviđačka vozila BRDM-2MS, koje je donirala Rusija, značajno pojačanje za Vojsku Srbije. Stefanović je u niškoj kasarni "Mija Stanimirović" istakao da je donacija vredna oko 75 miliona evra i da se sastoji...

Nastavak na VOA...

Stefanović „na čekanju“, budućnost u Vladi zavisi od razgovora sa Vučićem

Izvor: N1 televizija, 23.Maj.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i dalje je na čekanju. Od najavljenog razgovora sa predsednikom Srbije i dalje nema ništa, iako se Aleksandar Vučić još pre tri dana vratio sa puta. Lokalni odbori Srpske napredne stranke uglavnom su rekli svoje - jednoglasno su izglasali nepoverenje Stefanoviću,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.