Tepićeva: SDPR oružje prodavao Tešiću u periodu kada je Vučić bio ministar odbrane

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepićeva: SDPR oružje prodavao Tešiću u periodu kada je Vučić bio ministar odbrane

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da li je u slučajevima ugovaranja posla sa firmama Slobodana Tešića, kada fabrike namenske nisu imale dovoljno oružja i robe za njegov posao, Vlada Srbije nalagala Vojsci Srbije da sa svojih stokova skine količinu oružja potrebnu Tešiću".
Marinika Tepić je novinarima u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije rekla da je "oružje prodavano SDPR-u", pa je SDPR oružje prodavao Tešiću preko njegove firme "Karso", u periodu kada je Aleksandar Vučić bio ministar odbrane.

Tepićeva je istakla da Vučić nedeljama izbegava da odgovori na pitanje zašto je 2013. godine kao ministar odbrane ubacio u državnu delegaciju "sponzora Srpske napredne stranke i trgovca oružjem Slobodana Tešića koji se u tom trenutku nalazio na crnoj listi Ujedinjenih nacija zbog sumnjive trgovine oružjem".
Prema njenim rečima, Vučić izbegava da odgovori i na pitanje zašto su oteti radnici naše Ambasade u Libiji koji su potom ubijeni.
Vučić, dodala je, izbegava da dâ odgovor i na pitanje zašto se i na svečanoj večeri sastao sa Tešićem i "jednim od vođa libijskog ogranka Al Kaide" Kalidom el Šarifom.
Tepićeva je istakla da su UN ovo libijsko krilo Al Kaide obeležile kao odgovorno za brojne terorističke napade širom sveta, između ostalog, i za teroristički napad u Španiji.
Prema njenim rečima, Kalid el Šarif je imao ugovor sa Tešićevom firmom, a u pitanju je velika količina detonatora.
Ona je rekla i da se na drugom ugovoru sa Kalidom el Šarifom pojavljuju firme Slobodana Tešića "Partizan arms" i "Karso limitid".
Tepićeva o "hobotnici firmi" 
Tepićeva je navela da su firme "Partizan arms", "Karso limitid" i "Kalidus" "hobotnica firmi Slobodana Tešića koje su se stapale jedna u drugu i pojedinačno se pojavljivale u izveštajima, dozvolama i evidenciji o trgovini i izvozu oružja, a zapravo su sve njegove firme".
Marinika Tepić je rekla da je Tešićeva firma "Kalidus" 2016. godine preimenovana u firmu "Tehnoglobal" koja trguje oružjem, a paralelno se firma "Partizan arms" preimenuje u firmu "Partizan teh" da bi se prošle godine "Tehnoglobal" sistem i "Partizan teh" objedinile u jednu firmu "Partizan teh".
"Kada raščlanite ovu hobotnicu vidite da su sve one bile pojedinačno prikazivane u izveštajima o trgovini oružjem, a kada malo dublje pogledate u službenu evidenciju vidite da je Slobodan Tešić direktni vlasnik ili suvlasnik ovih firmi", rekla je Tepićeva.
Upitala je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li Slobodan Tešić još ima diplomatski pasoš, jer mu je prethodni nedavno istekao, kao i da li Danijela, ćerka Slobodana Tešića, još radi u Ministarstvu spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.