Šumokradice sa KiM pucali na srpske vojnike

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumokradice sa KiM pucali na srpske vojnike

Grupa šumokradica iz Podujeva pucala je iz automatskog oružja na patrolu Vojske Srbije koja je bila na redovnom obilasku administrativne linije, kod sela Mrče u širem rejonu Lukovske Banje, potvrđeno je Južnim vestima. Incident se dogodio u utorak, a povređenih nije bilo.

U Ministarstvu odbrane potvrđuju da se incident desio 8. oktobra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Patrola Vojske Srbije je uočila nekoliko lica koja su bespravno sekla šumu i sa tri traktora izvlačili drva preko administrativne linije na teritoriju AP Kosovo i Metohija. Postupajući po propisanim procedurama, patrola Vojske Srbije sprečila je bespravnu seču, a u tom trenutku lica koja su pobegla preko administrativne linije. Tokom bežanja, šumokradice su otvorile vatru - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Inače, ovo nje prvi put da se dešava da nepoznate grupe sa KiM nesmetano ulaze i kradu, a kada ugledaju vojsku ili policiju, pobegnu, ostave alat i mehanizaciju, a često i zapucaju.

Krajem februara ove godine, grupa sa Kosova i Metohije, prešla je administrativnu liniju i u kuršumlijskom selu Rastelica obila više napuštenih kuća iz kojih su ukradeni razni predmeti, između ostalog lovačka puška, motorna testera i drugi alati koji se koriste u domaćinstvu.

Meštani kuršumlijskih sela uz administrativnu liniju koja se prostire duž 106 kilometara sa Kosovom i Metohijom kažu da se ovakvim incidentima samo dodatno uliva strah i nesigurnost u njihove živote.

Tokom 2014. godine, u razmeni vatre sa Albancima koji su primećeni u krađi šume, ubijen je pripadnik žandarmerije Stevan Sinđelić iz Kraljeva, a i pre toga su se dešavali slični incidenti i sporadična pucnjava na vojsku i policiju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.