Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 17:35

Stefanović za RTS: Svi pripadnici Vojske Srbije u Libanu dobro, pratimo situaciju

U misiji UNIFIL u Libanu trenutno je angažovano ukupno 177 pripadnika Vojske Srbije i svi su dobro, rekao je za RTS ministar odbrane Nebojša Stefanović.
Od 177 pripadnika Vojske Srbije, koji su u misiji UNIFIL u Libanu, u samoj Komandi misije, koja se nalazi u blizini granice sa Izraelom, nalaze se dva štabna oficira, dok su 33 pripadnika u vodu za zaštitu snaga pri Komandi.
"Svi pripadnici Vojske Srbije koji se trenutno nalaze u Libanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su dobro i želim da to, pre svega, znaju i njihove porodice", rekao je u izjavi za RTS ministar odbrane Nebojša Stefanović.
Stefanović ističe da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pažljivo prate situaciju, kao i da su u stalnom kontaktu sa našim kontigentom u ovoj mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija.
Danas su iz Libana na Izrael, koji je u sukobu sa organizacijom Hamas u Pojasu Gaze, ispaljene četiri rakete.
Jedna od raketa je presretnuta pomoću PVO sistema "Gvozdena kupola", dve su pale u more, a četvrta je sletela na otvoreno područje. 
Na ovu raketnu paljbu iz Libana, izraelska artiljerija je odgovorila gađajući nekoliko ciljeva. 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Svi pripadnici Vojske Srbije u Libanu dobro, pratimo situaciju

Izvor: B92, 19.Maj.2021

U misiji UNIFIL u Libanu trenutno je angažovano ukupno 177 pripadnika Vojske Srbije i svi su dobro, rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović...Od 177 pripadnika Vojske Srbije, koji su u misiji UNIFIL u Libanu, u samoj Komandi misije, koja se nalazi u blizini granice sa Izraelom, nalaze se dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.