Stefanović sa novoizabranim šefom Misije OEBS u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2021, 18:54

Stefanović sa novoizabranim šefom Misije OEBS u Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoizabranim šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, kojem je čestitao na imenovanju i poželeo mu uspeh na novoj dužnosti.

Ministar je izrazio nadu da će se saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa OEBS-om, kao i proteklih godina, i dalje odvijati na obostrano zadovoljstvo.

On je istakao da bezbednosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izazovi i pretnje, od terorizma preko iregularnih migracija stanovništva iz kriznih područja do savremenih bezbednosnih rizika, utiču da Ministarstvo odbrane svaki oblik saradnje podigne na najviši mogući nivo, kako sa međunarodnim organizacijama kao što je OEBS, tako i sa državama iz neposrednog okruženja.

Ministar odbrane zahvalio je ambasadoru Bratuu na angažovanju i pomoći Misije OEBS-a u Srbiji u sprovođenju više projekata i ovom prilikom istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbija prihvatili koncept rodne ravnopravnosti kao jedno od svojih strateških opredeljenja i da će nastaviti da planski sprovode mere za povećanje zastupljenosti žena i njihovo ravnopravno učešće u realizaciji svih zadataka, sa ciljem dostizanja standarda rodne ravnopravnosti.

Bratu je zahvalio ministru na čestitkama povodom imenovanja na novu dužnost i iskazao uverenje da će se buduća saradnja odvijati na već zasnovanom prijateljskom i partnerskom odnosu.

Pozitivno je ocenio rezultate dosadašnje saradnje i predložio njeno dalje unapređenje u oblastima rodne ravnopravnosti, podizanju kapaciteta za učešće civila u mirovnim misijama EU i upravljanje projektima. Kako je naglasio, OEBS svakako može mnogo da ponudi u pogledu pomoći, saveta i stručnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.