Stefanović: Vojska Srbije pokazaće na Pešteru svoju snagu, opremljenost i obučenost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 10:21

Stefanović: Vojska Srbije pokazaće na Pešteru svoju snagu, opremljenost i obučenost

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanovićrekao jedanas da će,po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, Vojska Srbije u nedelju na Pešteru pokazati svoju snagu, opremljenost i obučenost u najvećoj vežbi koja se odigrava u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.

"Građani Srbije u nedelju će imati prilike da vide naše specijalne jedinice, našu Kopnenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojsku i naše Ratno vazduhoplovstvo kako u sadejstvu pokazuju svoju opremljenost, obučenost, ali i posvećenost bezbednosti građana Srbije", rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, vežba ima za cilj da pokaže da su se sve investicije u Vojsku, investicije uplate vojnika, podoficirai oficira, njihove uniforme,opremu i naoružanjeisplatile, jer je Srbija danas garant bezbednosti i sigurnosti svim svojim građanima i nastavlja da igra veoma važnu ulogu u stabilnosti regiona.

"Po naređenju predsednika, vežba će se odvijati na više poligona u narednim danima i obuhvatiće elemente,kao što su noćna gađanjakoja do sada nisu bila moguća.Z avršni deo vežbe je na Pešteru 27. juna gde će najveći deo naših jedinica pokazati maksimalno sadejstvo izašto je vojska najčvršći bedem odbrane naše zemlje", rekao je ministar Stefanović.

On je, takođe, poručio da će Vojska nastaviti da uvek bude uz svoj narod, dau svakom trenutku i na svakom mestu pruža pomoći bude tukada je potrebno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojna vežba na Pešteru na više poligona, završni deo u nedelju

Izvor: RTS, 21.Jun.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da će, po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, Vojska Srbije u nedelju na Pešteru pokazati svoju snagu, opremljenost i obučenost u najvećoj vežbi koja se odigrava u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.