Srbin u francuskoj ratnoj školi

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin u francuskoj ratnoj školi

Potpukovnik Luka Jovanović 11. je oficir Vojske Srbije koji će pohađati francusku Ratnu školu, ispraćen je danas na školovanje u Pariz, na svečanosti održanoj tim povodom u ambasadi Francuske u Beogradu.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Aleksandar Nikolić je, izražavajući nadu da će za školovanje u sledećoj klasi Ratne škole biti još više kandidata iz Srbije, ocenio da je saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u toj oblasti pokazatelj dugotrajnog i kontinuiranog prijateljstva dve zemlje.

"Trudićemo se da svake godine pošaljemo sve bolje kandidate, s ciljem da se oni još kvalitetniji vrate, to znanje ugrađuju u naš sistem odbrane i pomognu svojim kolegama da budu još bolji", istakao je Nikolić.

Jednoipogodišnje usavršavanje u francuskoj Ratnoj školi specifično je i po tome što je od oko 300 polaznika u klasi, jedna trećina stranaca, iz 75 zemalja sveta.

Jovanović je rekao da odlazak na školovanje u Francusku predstavlja priliku za razmenu iskustava i poboljšanje profesionalnih kvaliteta, ali i razmenu iskustava sa kolegama iz sveta.

"Za mene lično je to stvar prestiža, jer nije zanemarljivo otići na školovanje u toj prestižnoj ustanovi", konstatovao je Jovanović.

Ratna škola Francuske je u rangu Komandno-štabnog usavršavanja u Vojsci Srbije, što je Jovanović već završio.

(FoNet)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Maturiraju u Srbiji, studiraju u Mađarskoj

Izvor: RTS, 09.Feb.2013, 10:56

Svaki treći maturant mađarske nacionalnosti, posle završene srednje škole u Srbiji, reši da nastavi školovanje, fakultet upiše u Mađarskoj. Razlozi su nedovoljno znanje srpskog jezika i to što mladi smatraju da će se u Mađarskoj bolje snaći i lakše zaposliti...Gotovo svaki treći maturant...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.