Srbija traži osnivanje suda za zločine OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži osnivanje suda za zločine OVK

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da Srbija od Ujedinjenih Nacija traži osnivanje posebnog međunarodnog suda ili tribunala koji bi procesuirao zločine terorističke oslobodilačke vojske Kosova, pošto je, kako je naveo, potpuno jasno, da u pokrajini ne postoji politička volja da se ti zločini procesuiraju.

"Očekujem da sve države, a posebno članice Saveta UN podrže osnivanje međunarodnog suda ili tribunala koji bi preispitao zločine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << OVK", rekao je Đurić na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je dodao da očekuje da UN urade svoj posla i da zemlje članice UN jednoglasno podrže osnivanje specijalnog suda.

"Srpskom narodu je za manje od 24 sata, posle oslobađanja Nasera Orića, još jednom sipana so na ranu odlukom pokrajinskog parlamenta da odbije formiranje posebnog suda čiji bi zadatak bio ispitivanje zločina OVK", rekao je Đurić.

On je rekao da ta odluka ne doprinosi procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali da će u ponedeljak u Briselu ipak biti nastavljeni razgovori.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija traži od UN osnivanje suda za zločine OVK

Izvor: Studio B, 26.Jun.2015

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Srbija od Ujedinjenih Nacija traži osnivanje posebnog međunarodnog suda ili tribunala koji bi procesuirao zločine terorističke oslobodilačke vojske Kosova...Đurić je naveo, potpuno jasno, da u pokrajini ne postoji politička...

Nastavak na Studio B...

Đurić: Srbija od UN traži formiranje suda za OVK

Izvor: B92, 26.Jun.2015

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Srbija od UN traži osnivanje suda ili tribunala „koji bi procesuirao zločine terorističke OVK“...Prema njegovim rečima, potpuno je jasno da u pokrajini ne postoji politička volja da se ti zločini porcesuiraju..."Očekuem da sve države,...

Nastavak na B92...

Srbija traži osnivanje specijalnog suda

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jun.2015, 12:28

Srbija – Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Srbija od Ujedinjenih naroda traži osnivanje posebnog međunarodnog suda ili tribunala koji bi procesuirao zločine bivše Oslobodilačke vojske Kosova, pošto je, kako je naveo, potpuno jasno da na Kosovu ne postoji politička volja da...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.