Srbija će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog vojske tzv. Kosova

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog vojske tzv. Kosova

Srbija će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog kršenja rezolucije 1244 odlukom Prištine o vojsci Kosova, rečeno je agenciji Beta u pres službi Ministarstva spoljnih poslova Srbije Srbija će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog kršenja rezolucije 1244 odlukom Prištine o vojsci Kosova, rečeno je agenciji Beta u pres službi Ministarstva spoljnih poslova Srbije.Vlada Srbije danas je osudila odluku Prištine da transformiše Kosovske snage bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u vojsku samoproklamovanog Kosova i ocenila da ta odluka predstavlja grubo kršenje principa međunarodnog prava.Pročitajte još - Kosačov: Albanci se spremaju za rat; Đurić: Tzv. vojska - okupaciona oružana formacija (VIDEO) "Ta odluka je u suprotnosti i sa tzv. Ustavom koje su Privremene institucije samouprave u Prištini same pisale i usvojile, što je svojevrstan apsurd i dokaz da Priština, pored međunarodnih sporazuma, ne poštuje ni sopstvene norme", navodi se u saopštenju Vlade Srbije."Vlada je navela da zajedno s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prati situaciju na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

AP preneo kao hitnu vest da Srbija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018

Američka agencija Asošijeted pres prenela je kao hitnu vest ("alert") da je Srbija zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog odluke Kosova da formira vojsku...Zatim je u široj vesti takođe pod oznakom hitno ("urgent") prenela izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.