Skot obišao američke i srpske vojnike u bazi Jug

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot obišao američke i srpske vojnike u bazi Jug

Američki ambasador Kajl Skot i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić obišli su bazu Vojske Srbije "Jug" i prisustvovali delu zajedničke obuke inžinjerijskih jedinica VS i Evropske komande Oružanih snaga SAD na poligonu "Borovac" i strelištu "Vrtogoš", saopštila je Vojska Srbije.

Abasador Skot je rekao da je ova obuka još jedan korak na dugom putu pripremanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inžinjerijske jedinice za mirovne operacije.

"U okviru naše pomoći u ostvarivanju tog cilja poslali smo naše vojnike iz Evropske komande, koji pomažu srpskim kolegama da savladaju obuku u upravljanju i održavanju inžinjerijskih mašina koje ćemo uskoro donirati Vojsci Srbije", istakao je Skot.

Zahvaljujući ambasadoru SAD na podršci u opremanju baze "Jug", Draganić je rekao da je obuka inžinjeraca u bazi "Jug" realizovana u potpunosti.

"Kroz ovu obuku, u kojoj su učestvovali i pripadnici 15. inžinjerijskog bataljona Evropske komande Oružanih snaga SAD, stekli smo nove vrednosti koje se ogledaju u infrastrukturnom uređenju strelišta i poligona na bazi "Jug" koju, kao što je poznato, opremamo zahvaljujući pomoći SAD. Upravo smo pri kraju tog projekta i možemo reći da će baza postati značajan činilac za razmeštaj i organizaciju života i rada pripadnika Vojske Srbije, ali i za organizaciju međunarodnih vežbi", rekao je Draganić.

Cilj obuke koja se realizuje na poligonu "Borovac" i strelištu "Vrtogoš" je unapređenje sposobnosti inžinjerijske čete opšte podrške Vojske Srbije deklarisane za učešće u mirovnim operacijama i razmena iskustava u izvršavanju zadataka inžinjerijskih jedinica, dodaje se u saopštenju VS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.