Šiptari, kradljivci drva u Kopnenoj zoni bezbednosti pucali na pripadnike Vojske Srbije

Izvor: KMnovine.com, 06.Avg.2021, 23:13

Šiptari, kradljivci drva u Kopnenoj zoni bezbednosti pucali na pripadnike Vojske Srbije

Grupa šiptarskih šumokradica pucala nakon što je ugledala patrolu VS a onda pustili psa na njih.


   
Deo Kopnene zone bezbednosti / Foto G. Šljivić    




Patrola Vojske Srbije sa baze Mrče u Kopnenoj zoni bezbednosti danas oko 16.30 uočila je u rejonu Ugljarski krš, u blizini administrativne linije sa KiM, grupu od oko 12 lica u nelegalnoj seči šume, koja su po nailasku patrole, >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << kako se pretpostavlja, pucala u vazduh, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.


Vojna patrola nakon toga ispalila je hitac upozorenja u vazduh i krenula ka grupi, koja je pustila psa na pripadnike VS, dok su se iz šumarka na oko 200 metara dalje čula još dva rafala.
Pred vojnom patrolom navedena lica su se zatim razbežala i povukla u pravcu južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.
U pucnjavi nije bilo povređenih.

Deo snaga za intervenciju Vojske Srbije stavljen je u povišen stepen pripravnosti, dok je Vojska upoznala Kfor sa incidentom.

U saopštenju se još ističe da će Vojska Srbije nastaviti da štiti bezbednost i imovinu građana Srbije međutim činjenica da se razbojnici ovako bahato ponašaju svedoči da nema straha od srpskih organa bezbednosti a što je posledica mlitavog ponašanja Vojske Srbije. Naime, do danas je u ovom rejonu posečeno preko 70% šuma u proteklih 20 godina a da za to niko nikada nije odgovara. Kažnjenih krivaca nije bilo ni za teža krivična nedela poput ubistva srpskog žandrma Stevana Sinđelića takođe avgusta meseca ali 2014. godine.


* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Šiptar šumokradica zbog prijave teško povredio Srbina - KM Novinenedelja, 19. jun 2016. | KM novine Sredovečnog Srbina u Pomoravlju, dok je obavljao radove u polju, napao komšija Šiptar i naneo mu teške telesne povrede! BOŽEVCE, RANILUG, 17. jun - Sredovečni Nebojša Milenković iz sela Boževce u opštini Ranilug juče je zadobio teške telesne povrede prilikom napada komšije Albanca, dok je obavljao poljoprivredne radove na svojoj livadi.


PROČITAJTE JOŠ:   
Nepravda o kojoj se ćuti: Srpska baka ide u zatvor jer ju je pretukao Šiptar - KM NovineU selu Paralovo u opštini Novo Brdo sa svojom porodicom živi baba Persa Stojanović. Ona ima 85 godina i mora, po odluci suda, da plati kaznu od 50 evra ili da tri dana odleži u zatvoru jer je kriva što je iz svog dvorišta isterala stoku koja je u vlasništvu porodice Ibiši.


PROČITAJTE JOŠ:   
Kad sledeći put budete pričali kako su „Srbi prodali Kosovo", setite se delom i ovoga... - KM NovinePišem sa tog Kosova i Metohije. Imam sasvim dovoljno godina da se sećam i početka osamdesetih i onih demonstracija i šta im je prethodilo. Kada živiš južno od Ibra u selu gde je Srba desetak skromnijih kuća sa obradivom zemljom a okružuje te nekoliko sela sa Albancima, onda shvatiš da si u centru pažnje.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.