Povišen stepen pripravnosti: Ispaljeni hici kod administrativne linije sa KiM; reagovala Vojska Srbije

Izvor: B92, 06.Avg.2021, 20:21

Povišen stepen pripravnosti: Ispaljeni hici kod administrativne linije sa KiM; reagovala Vojska Srbije

Patrola Vojske Srbije sa baze Mrče u Kopnenoj zoni bezbednosti danas oko 16.30 uočila je u rejonu Ugljarski krš grupu od oko 12 lica.

Region je u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, lica su uhvaćena u nelegalnoj seči šume, a po nailasku patrole opalili su metak u vazduh.

Vojna patrola nakon toga ispalila je hitac upozorenja u vazduh i krenula ka grupi, koja je pustila psa na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naše pripadnike, dok su se iz šumarka na oko 200 metara dalje čula još dva rafala.

"Pred vojnom patrolom navedena lica su se zatim razbežala i povukla u pravcu naše južne pokrajine. Prilikom ovog incidenta nije bilo povređenih. Deo snaga za intervenciju Vojske Srbije stavljen je u povišen stepen pripravnosti, dok je Vojska upoznala KFOR sa navedenim incidentom. Ističemo da će Vojska Srbije nastaviti da štiti bezbednost i imovinu građana Srbije", navodi se u saopštnju ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.