Sergej Šojgu stigao u Beograd, svečani doček ispred Palate Srbija

Izvor: RTS, 17.Feb.2020, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Šojgu stigao u Beograd, svečani doček ispred Palate "Srbija"

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina. Tokom dana, sastaće se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno RTS-u.
Ispred Palate "Srbija" za Šojgua je upriličen svečani doček, uz postrojenu gardu Vojske Srbije

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su avion ministra Šojgua po ulasku u vazdušni prostor Srbije dočekala tri lovca "mig 29" Vojske Srbije, koja su ga pratila do sletanja. 
Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije. 
Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije. U Srbiji boravi na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina.

Ministar odbrane Rusije imaće i radni ručak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je RTS-u. 
Ministri odbrane Srbije i Rusije položili su vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim su zajedno položili kapsulu u spomen-ploču "Večne vatre".
Ministri su, nakon zajedničkog sastanka, obišli izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.
Ministru odbrane Rusije uručen je počasni doktorat Univerziteta odbrane u Domu Garde na Topčideru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu u poseti Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2020

Ministar odbrane Sergej Šojgu stigao je u posetu Beogradu. Tokom dana, sastaće se i sa predsednikom Srbije sa kojim će imati radni ručak. Ispred Palate "Srbija" za Šojgua je upriličen svečani doček, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije. Planom posete predviđeno je da ministri odbrane Srbije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.