Šojgu u poseti Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 17.Feb.2020, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu u poseti Beogradu

Ministar odbrane Sergej Šojgu stigao je u posetu Beogradu. Tokom dana, sastaće se i sa predsednikom Srbije sa kojim će imati radni ručak. Ispred Palate "Srbija" za Šojgua je upriličen svečani doček, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije. Planom posete predviđeno je da ministri odbrane Srbije i Rusije polože vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču "Večne vatre". Tokom posete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije, nakon čega će ministri obići izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.
 Lovci MiG29 u pratnji aviona ministra Šojgua #vojskasrbije #rvipvo #mig29 #sergejšojgu #MinisterstvooboronыRossiйskoйFederacii @mo_i_vs pic.twitter.com/aMQgmxGgU5
— MO i VS (@mo_i_vs) February 17, 2020 Ministru odbrane Rusije biće uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane u Domu garde na Topčideru. Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca "MiG 29" Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja. Ministar Šojgu u Srbiji boravi na poziv ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina. Današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane Srbije.
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu položio kapsulu sa zemljom iz Rusije u spomen-ploču "Večna vatra"

Izvor: RTS, 17.Feb.2020

Ministri odbrane Srbije i Rusije, Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu, položili su na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda kapsulu sa zemljom iz Rusije, na mestu buduće skulpturno-arhitektonske kompozicije "Večna vatra", čime je i označen početak njene izgradnje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.