SNP za proširenje saradnje Srbije i ODKB

Izvor: RTS, 25.Avg.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP za proširenje saradnje Srbije i ODKB

Srpska narodna partija saopštila je da podržava najavu Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) o proširenju saradnje sa Srbijom, koja podrazumeva i učešće Vojske Srbije u vojnim vežbama ovog vojnog saveza.
"Takva pozicija Srbije u odnosima sa ODKB još više će ojačati našu politiku vojne neutralnosti. Uvek smo ukazivali da nije moguće u potpunosti biti vojno neutralan, a graditi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partnerstvo i održavati vojne vežbe samo sa NATO", saopštio je SNP.
Upravo poslednjim primerima vojne saradnje sa Rusijom, u pogledu obnove naše avijacije, navodi ta stranka, potvrđuje se koliko je važno dalje širiti vojnu saradnju i na ostale članice ODKB, a sve u cilju jačanja naše vojske, naše vojne moći i ukupne nacionalne bezbednosti Srbije.
Prilika da ostvarimo bližu saradnju sa ODKB način je da još snažnije potvrdimo našu poziciju vojne neutralnosti, koja podrazumeva razvoj vojne saradnje sa svim našim partnerima u jednakom obimu, saopštila je SNP.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   NATO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.