SITUACIJA U NOVOM PAZARU SE POLAKO STABILIZUJE: U poslednja 24 sata preminule dve osobe, 209 hospitalizovano

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2020, 11:47

SITUACIJA U NOVOM PAZARU SE POLAKO STABILIZUJE: U poslednja 24 sata preminule dve osobe, 209 hospitalizovano

Velika pomoć za Pazar je formiranje poljske bolnice što čini Vojska Srbije, koja u osam šatora ima 110 kreveta sa proširenjem do 170, kao i 45 vojnih lekara i medicinskih tehničara i sestara

U prethodna 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminule su dve osobe, primljeno je 13 novih pacijenata, pa je tako sada u regionalnoj bolnici koja od juče zbrinjava i pacijente iz Sjenice i Tutina, ukupno 209 hospitalizovanih.

U respiratornoj jedinici nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se 10 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru, a od danas radi i respiratorna jedinica sa 28 respiratora.

S obzirom da su ginekologija i jedan deo hirurgije ostavljene kao zelene zone, bolnica u Novom Pazaru ima oko 260 postelja za kovid pacijente, što znači da su im kapaciteti skoro popunjeni.

.

Kako je ispričao Mirsad Ðerlek na konferenciji za medije, može se reći da se i po brojkama vidi da se situacija u Pazaru, pa i Sjenici i Tutinu polako stabilizuje.

- Daleko smo od dobrog stanja, ali izašli smo iz mračnog perioda kada su nam ljudi umirali u krugu bolnice - dodao je Ðerlek.

S obzirom da i epidemiolozi najavljuju da se sledećih sedam dana očekuje najveći pik, Ðerlek kaže da ih očekuje borba u tom periodu i da bi odlično bilo ako bi stanje bilo kao što je danas.

General Uglješa Jovičić je ispričao da su došli vojni medicinski radnici iz Niša, Novog Sada, Beograda i drugih gradova Srbije, a da su u skladu sa potrebama formirali stručni tim - epidemiolozi, internisti, infektolozi.

Takođe, prema njegovim rečima, poljska bolnica će u potpunosti biti montirana u toku danšnjeg dana i spremna za prihvat pacijenata.

Načelnik VMA Miroslav Vukosavljević, navodeći da je stigao u Pazar juče, kazao je da se od sinoć, a još više od jutros vidi da se situacija u Novom Pazaru polako stabilizuje i ide na bolje.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.