Novi Pazar: Za 24 sata preminulo pet osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 12:22

Novi Pazar: Za 24 sata preminulo pet osoba

Do preseka u 10.00 časova, u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posledica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Đerleka, ta bolnica postala regionalna.

"Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija", kazao je Đerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Đerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

"Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period", poručio je Đerlek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZA DAN PREMINULO 5 PACIJENATA U NOVOM PAZARU Dr Đerlek: Zdravstveni radnici su nam preumorni, danas nam stiže još 10 respiratora

Izvor: Blic, 03.Jul.2020

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da je u poslednjih 24 sata preminulo još pet osoba, a da se na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 205 kovid pozitivnih pacijenata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.