ROSU uhapsio 13 Srba na severu Kosova i Metohije, predsednik naredio borbenu gotovost svih jedinica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2019, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU uhapsio 13 Srba na severu Kosova i Metohije, predsednik naredio borbenu gotovost svih jedinica

Specijalne jedinice ROSU uhapsile su do 8.30 sati 13 Srba, pripadnika kosovske policije na severu Kosova i Metohije, rečeno je Tanjugu u dobro obaveštenom izvoru. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti. Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti, saznaje RTS.

Građani severa KiM su uznemireni, a veliki broj njih okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici.

Funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i članovi Srpske liste, koji su bili u Beogradu zbog sednice Skupštine Srbije posvećene KiM, uputili su se jutros na vest o akciji ROSU u Kosovsku Mitrovicu.

ROSU je rano jutros sa drugim cevima upala na teritoriju sve četiri opštine na severu KiM, a u Kosovskoj Mitrovici su se začule sirene.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, jutros oko šest sati, naoružane do zuba, upale na sever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsednik Vučić.

Diplomatske aktivnosti

Srbija je pokrenula intenzivne diplomatske aktivnosti, saznaje RTS.

Zapadnim silama je upućena molba da obuzdaju albanske marionete i stavljeno je do znanja da Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje na Kosmetu.

Od saveznika, Rusije i Kine, očekuje se svaka vrsta pomoći.

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

Marko Đurić ističe da je potpuno jasno da su ekstremisti u Prištini pribegli najstrašnijim metodama uz saglasnost međunarodne zajednice i na veliku sramotu Kvinte.

Direktor Kancelarije za KiM, kaže da se ovakav scenario dogodio iako je Beograd pozivao da se on spreči. Ocenjuje da to predstavlja igranje sa mirom na teritoriji južne srpske pokrajine.

Kako kaže, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji.

Haradinaj: Operacija protiv kriminala

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je jutros da su specijalne snage jutros izvele operaciju hapšenja u opštinama na severu Kosova i Metohije i, očekivano, istakao da je reč o "operaciji protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre 11 dana upozorio da prištinske vlasti spremaju hapšenje Srba pripadnika kosovske policije i istakao da će Priština tu akciju pravdati navodnom borbom protiv kriminala.

"U severnim opštinama Kosova odvija se operacija protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala u okviru naše posvećenosti primeni vladavine prava za sve. Potvrđujem da je ova operacija uperena protiv organizovanog kriminala i meta su joj takođe policijski i carinski zvaničnici. Pozivam građane da ostanu mirni", tvitovao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirene i pucnji: Specijalci upali na sever Kosova VIDEO

Izvor: Mondo, 28.Maj.2019

Na severu Kosova od jutra sirene za uzbunu. Specijalne jedinice upale na teritoriju sve četiri srpske opštine. Uhapšeno 19 osoba "pod sumnjom da su umešane u organizovani kriminal". Povređeno više Srba, ali i kosovskih policajaca...Foto: FoNet/Kosovapress..Kosovska policija tvrdi da je u pitanju...

Nastavak na Mondo...

Srpske jedinice će reagovati ako se ROSU ne povuče!

Izvor: Mondo, 28.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti, posle upada ROSU na sever Kosova. Jedinice će reagovati ako se ROSU ne povuče!..Foto: MONDO/Stefan Stojanović..Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti, saznaje RTS...U...

Nastavak na Mondo...

ROSU upao na sever Kosova, Vojska Srbije u stanju pune borbene gotovosti

Izvor: Danas, 28.Maj.2019

Jedinice ROSU upale su jutros na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije, gde je uhapšeno najmanje pet osoba pod sumnjom da su umešane u organizovani kriminal, javlja RTS i dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u...

Nastavak na Danas...

VUČIĆ NAREDIO POSLE AKCIJE ROSU: Vojska Srbije u stanju borbene gotovosti!

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je posle akcije ROSU rano ujutru stavljanje svih jedinica vojske naše zemlje u stanje pune borbene gotovosti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je posle akcije ROSU rano ujutru stavljanje svih jedinica vojske naše zemlje u...

Nastavak na Večernje novosti...

Akcija kosovske policije na severu Kosova

Izvor: VOA, 28.Maj.2019

Pripadnici Policije Kosova sproveli su danas akciju na severu Kosova u kojoj je uhapšeno 30 ljudi od kojih je 19 pripadnika policije i četiri carinika pod sumnjim da su umešani u organizovani kriminal. Tom prilikom povređeno je pet policajaca i šest građana. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj saopštio...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.