Pripreme za prvu srpsku borbenu bespilotnu letelicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za prvu srpsku borbenu bespilotnu letelicu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa članovima tima Vojnotehničkog instituta Ministarstva odbrane i ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije koji borave u Narodnoj Republici Kini gde sa kineskim partnerima zajedno rade na projektu naoružanih bespilotnih letelica.

Ovo je prva faza transfera tehnologija za razvoj i proizvodnju bespilotnih letelica koja takođe obuhvata reprojektovanje bespilotne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << letelice Pegaz kako bi mogla da prihvati dodatnu opremu, avioniku, opto-elektronske sisteme i instalaciju naoružanja kako bi se postigli zadati taktičko-tehnički zahtevi za prvu srpsku borbenu bespilotnu letelicu.

Naša strana će zatim rekonstruisati letelicu, a kineska strana će preprojektovati deo svoje elektronske opreme i avionike u skladu sa rezultatima prve faze. Sve proračune, analize, kompjuterske simulacije i laboratorijska istraživanja biće urađena zajedno kako bi naši inženjeri stekli iskustva koja im nedostaju.

Tako zajednički modifikovana i opremljena letelica biće testirana prvo u Kini, a zatim u Srbiji, uključujući i bojevo gađanje laserski vođenim raketama radi uvođenja u naoružanje Vojske Srbije.

Nakon toga, u trećoj fazi, uz pomoć kineskih stručnjaka, biće ustanovljena serijska proizvodnja letelice Pegaz u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin posetio stručnjake Vojske Srbije u Pekingu koji rade na bespilotnim letelicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa članovima tima Vojnotehničkog instituta Ministarstva odbrane i ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije koji borave u Kini gde sa kineskim partnerima zajedno rade na projektu naoružanih bespilotnih letelica...Kako se navodi u saopštenju, to ;je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.