Srbija sa Kinom radi na projektu borbenе bespilotne letelice, ministar Vulin u Pekingu sa članovima tima VTI i RV i PVO Vojske Srbije

Izvor: TangoSix.rs, 23.Okt.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa Kinom radi na projektu borbenе bespilotne letelice, ministar Vulin u Pekingu sa članovima tima VTI i RV i PVO Vojske Srbije

Kako je juče saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa članovima tima Vojnotehničkog instituta Ministarstva odbrane i Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije koji borave u Narodnoj Republici Kini gde sa kineskim partnerima zajedno rade na projektu naoružanih bespilotnih letelica.
Ovo je, kako je navedeno, prva faza transfera tehnologija za razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i proizvodnju bespilotnih letelica koja takođe obuhvata reprojektovanje bespilotne letelice ‘’Pegaz’’ kako bi mogla da prihvati dodatnu opremu, avioniku, opto-elektronske sisteme i instalaciju naoružanja kako bi se postigli zadati taktičko-tehnički zahtevi za prvu srpsku borbenu bespilotnu letelicu.
Srpska strana će zatim rekonstruisati letelicu, a kineska će potom preprojektovati deo svoje elektronske opreme i avionike u skladu sa rezultatima prve faze. Sve proračune, analize, kompjuterske simulacije i laboratorijska istraživanja biće urađena zajedno kako bi naši inženjeri stekli iskustva koja im nedostaj
Tako zajednički modifikovana i opremljena letelica biće testirana prvo u Kini, a zatim u Srbiji, uključujući i bojevo gađanje laserski vođenim raketama radi uvođenja u naoružanje Vojske Srbije. Nakon toga, u trećoj fazi, uz pomoć kineskih stručnjaka, biće ustanovljena serijska proizvodnja letelice ‘’Pegaz’’ u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.
Podsetimo, poslednju informaciju o tome da je Srbija kupila kineske borbene bespiltne letelice, da će one za šest meseci biti u Srbiji kao i da će se tehnologija sa istih primeniti na domaćoj bepsilotnoj letelici ‘’Pegaz’’, dobili smo početkom septembra od predsednika Srbije Aleksandra Vučića u izjavi datoj medijima nakon prisustvovanja pokazno-taktičkoj vežbi MUP-a ‘’Povratak-2019’’.

The post Srbija sa Kinom radi na projektu borbenе bespilotne letelice, ministar Vulin u Pekingu sa članovima tima VTI i RV i PVO Vojske Srbije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.