Pripadnici ministarstva i VS odlikovani za revnosnu službu

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici ministarstva i VS odlikovani za revnosnu službu

Ceremonija svečanog uručenja odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije održana je u niškom Domu Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je 50 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za revnosnu službu i izuzetne zasluge, a odlikovanja im je uručio ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Milana Mojsilovića.

Zlatnom medaljom za revnosnu službu odlikovani su pukovnik Stevan Kotarlić iz Generalštaba i pukovnik Dušan Tasić iz Vojnoobaveštajne agencije. Srebrnom medaljom za zasluge odlikovano je 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a srebrnom medaljom za revnosnu službu odlikovano je 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vulin je ovom prilikom rekao da je celo državno rukovodstvo "veoma ponosno na Vojsku Srbije" i da je tokom vežbe "Vek pobednika 1918-2018" pokazala da je Kopnena vojska "izuzetno organizovana, obučena, visoko motivisana, čine je ljudi čiji je moral visok i koji iskreno vole svoju zemlju i svoj poziv".

On je dodao su da svi komentari o vežbi isticali "izuzetan profesionalizam, obučenost, efikasnost" kao i "visok nivo upotrebe borbene tehnike".

"Za mnoge je bilo iznenađenje da je srpska vojska toliko dobra. Ne znam zašto su se toliko iznenadili, jer znam koliko je rađeno na tome da srpska vojska sačuva svoju snagu i da je unapredi, ali znam da svako kome je stalo do slobode i mira može da bude zadovoljan i ponosan, jer srpska vojska je uvek bila garant slobode i garant mira", rekao je Vulin i dodao da će Niš biti jedan od prvih gradova u kojima će se graditi stanovi za pripadnike sistema odbrane.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.