Pripadnici Vojske Srbije na vežbi u Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 19:22

Pripadnici Vojske Srbije na vežbi u Grčkoj

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije učestvovali su na taktičkoj vežbi specijalnih jedinica Vojske Srbije, Oružanih snaga Grčke i Nacionalne garde Kipra "Soko 21" (Falcon 21), koja je od 29. novembra realizovana na poligonima u Republici Grčkoj.

Tokom desetodnevnog uvežbavanja realizovani su različiti sadržaji obuke iz domena specijalnih operacija, poput taktičkih gađanja u dnevnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i noćnim uslovima, borbe u urbanoj sredini i prostorijama, izrade prolaza u zabarikadiranim objektima, pružanja prve pomoći i samopomoći, medicinske evakuacije, veranja, padobranskih skokova i desanta iz helikoptera primenom različitih ehnika.

U završnom segmentu obuke izvedena je taktička vežba koja je obuhvatila sve sadržaje obučavanja i pokazala visok stepen obučenosti i koordinacije pripadnika specijalnih snaga zemalja učesnica.

Trilateralna vežba "Soko 21" zvanično se završava sutra uručenjem sertifikata o učešću i padobranskih značaka za ostvarene skokove.

Učešćem na ovoj i sličnim vežbama unapređuju se sposobnosti specijalnih snaga Vojske Srbije za realizaciju kompleksnih protivterorističkih operacija i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje i dalje jača vojno-vojna saradnja sa oružanim snagama partnerskih država.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pripadnici Vojske Srbije na vežbi u Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2021

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije učestvovali su na taktičkoj vežbi specijalnih jedinica Vojske Srbije, Oružanih snaga Grčke i Nacionalne garde Kipra "Soko 21", koja je od 29. novembra realizovana na poligonima u Grčkoj, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.