Prikaz naoružanja Kopnene vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2016, 02:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikaz naoružanja Kopnene vojske

Povodom Dana kopnene vojske Srbije i Dana pešadije, pripadnici kopnene vojske organizovaće u subotu, 19. novembra u Nišu, taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

Naoružanje i vojna oprema biće izloženi na pet lokacija u gradu i to na Trgu kralja Milana, keju ispred Gradske kuće, u Tvrđavi, u Parku Svetog Save i u parku "Čair".

Taktičko-tehnički zbor biće održan od 11 do 14 časova.

Kao Dan kopnene vojske obeležava se 16. novembar. Tog dana 1914. godine počela je Kolubarska bitka, jedna od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas se obeležava Dan Kopnene vojske i pešadije

Izvor: RadioCity.rs, 19.Nov.2016

Danas od 11 do 14 sati, Kopnena vojska i pešadija obeležavaju svoj dan brojnim zanimljivim aktivnostima.. Nišlije imaju priliku da vide sadržaje od kojih izdvajamo borilačke veštine, padobranske skokove, spuštanje užetom iz helikoptera, rukovanje hladnim oružjem, rad sa službenim psima,...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.